Merkel: Europa va cere la G20 retragerea rapidă a programelor de sprijinire a economiei

Europa va cere la reuniunea G20 de săptămâna următoare retragerea rapidă a programelor de stimulare fiscală şi concentrarea pe consolidarea bugetară, a declarat cancelarul german Angela Merkel,.

17 afișări
Imaginea articolului Merkel: Europa va cere la G20 retragerea rapidă a programelor de sprijinire a economiei

Merkel: Europa va cere la G20 retragerea rapidă a programelor de sprijinire a economiei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Statele europene participante la G20 consideră că astfel de decizii sunt urgente pentru a împiedica noi crize similare în viitor", a spus Merkel, citată de Reuters.

Liderii celor mai mari 20 de economii dezvoltate şi în curs de dezvoltare se vor întâlni pe 26-27 iunie la Toronto, în Canada.

Poziţia cancelarului contrastează cu cea a preşedintelui american Barack Obama, care a afirmat săptămâna aceasta că problema finanţelor publice trebuie abordată pe termen mediu.

Guvernele europene au lansat măsuri de austeritate pentru a împiedica o extindere a crizei datoriilor începută în Grecia.

Cabinetul condus de Merkel a prezentat în iunie cel mai amplu program de austeritate bugetară de după Al Doilea Război Mondial, cu reduceri de cheltuieli şi majorări de taxe în valoare de 80 de miliarde de euro în următorii patru ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici