Merkel: Locurile de muncă şi creşterea economică vor fi prioritare în anul electoral

Cancelarul german Angela Merkel promite că locurile de muncă şi creşterea economică vor fi prioritare în anul electoral 2013, cu alegeri parlamentare în toamnă, comentarii care indică o îndepărtare a atenţiei de la criza datoriilor din Europa.

211 afișări
Imaginea articolului Merkel: Locurile de muncă şi creşterea economică vor fi prioritare în anul electoral

Merkel: Locurile de muncă şi creşterea economică vor fi prioritare în anul electoral (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Pentru noi este clar ce înseamnă competenţa economică şi bunăstarea. Locurile de muncă bine plătite vor fi prioritare", a declarat Merkel la o întâlnire cu creştin-democraţii în oraşul port Wilhelmshaven de la Marea Nordului, relatează Bloomberg.

Discursul este primul dintr-o serie de şapte pe care Merkel le va susţine în landul Saxonia Inferioară, unde vor avea loc alegeri pe 20 ianuarie.

Singurele referiri ale creştin-democraţilor la criza europeană a datoriilor sunt cele privind stabilirea unui buget corect şi neparticiparea la eventuale emisiuni de obligaţiuni comune la nivelul zonei euro.

Creşterea economiei germane încetineşte, dar sprijinul pentru Merkel ar putea creşte datorită unei redresări a pieţei obligaţiunilor din zona euro, ministrul de Finanţe Wolfgang Schaeuble afirmând sâmbătă că pieţele financiare s-au calmat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici