Merkel: Soluţia la criza datoriilor este creşterea atribuţiilor instituţiilor europene

Soluţia crizei datoriilor constă în "creşterea atribuţiilor de intervenţie" pentru instituţiile europene, a declarat, duminică, la Bruxelles, cancelarul Germaniei, Angela Merkel.

593 afișări
Imaginea articolului Merkel: Soluţia la criza datoriilor este creşterea atribuţiilor instituţiilor europene

Merkel: Soluţia la criza datoriilor este creşterea atribuţiilor instituţiilor europene (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Pregătim astăzi (duminică, n.r.) deciziile de miercuri. Este important pentru că este un proces tehnic complex, de exemplu referitor la funcţionarea fondului de urgenţă al zonei euro. Din această cauză trebuie să lucrăm cu foarte mare atenţie, trebuie să luăm în calcul toate detaliile posibile. Nu trebuie să existe aşteptări pentru o decizie a Eurogroup astăzi, ci miercuri", a spus Merkel.

Liderii europeni trebuie să discute, de exemplu, modul în care se va realiza coordonarea Eurogroup pe subiecte economice şi financiare în viitor, a spus cancelarul.

"Avem nevoie de o pondere mai mare a Europei şi de mai multe atribuţii pentru instituţii", a afirmat Merkel.

Şefii de state şi de guverne se întâlnesc duminică la Bruxelles pentru a discuta soluţii la criza datoriilor din zona euro. Cea mai importantă componentă a discuţiilor este suplimentarea resurselor Facilităţii Europene pentru Stabilitate Finaciară, fondul de urgenţă al zonei euro destinat statelor cu probleme financiare. Oficialii germani au anunţat că deciziile importante, aşteptate la nivel global înaintea summit-ului G20 de pe 3-4 noiembrie, vor fi luate miercuri, pentru a oferi cancelarului german timp să obţină sprijiin în Parlamentul de la Berlin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici