Meseriile în IT, brăţară de aur. Companiile se întrec în oferte pentru recrutarea specialiştilor

  • Numărul absolvenţilor de facultăţi cu profil tehnic este de 3 ori mai mic decât este nevoie
  • Avem un număr mai mare de ingineri pe cap de locuitor decât SUA, India sau China
  • JavaScropt, framework-urile Angular şi Nobe.Js nu au specialişti suficienţi în IT
1006 afișări
Imaginea articolului Meseriile în IT, brăţară de aur. Companiile se întrec în oferte pentru recrutarea specialiştilor

Meseriile viitorului sunt cele apropiate de tehnologie, iar IT-ul este brăţară de aur. Nevoia de specialişti face companiile să îşi dea coate în cursa de recrutare. Asta pentru că nevoile lor sunt de trei ori mai mari decât numărul celor care absolv facultăţi de profil, spune un studiu ALTEN. Avem un număr mai mare de ingineri pe cap de locuitor decât SUA, India sau China.

Flavia este manager de recrutare la o companie de consultanţă IT cu peste 1.000 de angajaţi. În anul trecut a recrutat peste 150 de IT-işti. Acum, 90% dintre angajaţi lucrează de acasă.

„La începutul anului 2020 s-a simţit o reticenţă a candidaţilor de a-şi schimba locul de muncă. Schimbarea majoră a fost mutarea întregului proces în online. Posibilitatea de remote working pe termen nedefinit. Asta a fost prima schimbarea în cerinţele lor. Este o creştere aici de 60% la candidaţii care îşi doresc remote working”, spune Flavia Vasilescu, Recruitment Manager ALTEN.

Vlad lucrează în IT din anii 2000. I-a rămas loial primului angajator şi astăzi este project manager. A văzut cum piaţa românească s-a schimbat în două decenii, dar recunoaşte că cele mai multe schimbări au venit în pandemie.

„Am fost curtat, ceea ce înseamnă că munca de recrutare există şi ajunge şi la mine chiar dacă pe eticheta mea spune ăsta este angajatul paznic al companiei de 20 de ani. Dacă sunt plătit foarte bine, dar echipa în care lucrez îmi strică ziua, prefer mai puţini bani, dar neuronii să îşi păstreze sănătatea. Până la ora 16 aş prefera să fi fost la birou, după ora 16 aş prefera să lucrez de acasă. După ora 16, fiind acasă, mai stai cu copiii”, povesteşte Vlad Copaciu, IT project manager.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici