Metinvest, deţinută de miliardarul Rinat Ahmetov, intră pe piaţa românească

Compania metalurgică Metinvest, deţinută indirect de miliardarul ucrainean Rinat Ahmetov, a deschis o reprezentanţă în România şi vizează vânzări de 200 milioane dolari în acest an, a declarat marţi directorul filialei, Veselin Sokolov.

370 afișări
Imaginea articolului Metinvest, deţinută de miliardarul Rinat Ahmetov, intră pe piaţa românească

Metinvest, deţinută de miliardarul Rinat Ahmetov, intră pe piaţa românească (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Reprezentanţa din România se numeşte Metinvest Carpathia.

În prezent, grupul Meinvest deţine unităţi de producţie în Bulgaria, Ucraina, Italia şi Anglia.

În România compania se va axa pe tradingul cu produse metalurgice şi nu are deocamdată alte planuri de achiziţii sau extindere a activităţilor. Compania livrează de câţiva ani produse metalurgice pe piaţa românească.

Grupul Metinvest este controlat de grupul SCM, al cărui fondator şi preşedinte este Rinat Ahmetov, cu 71,25% din acţiuni, iar grupul SMART are o participaţie de 23,75%. Anul trecut, Metinvest a înregistrat vânzări de 12,8 miliarde dolari.

Ahmetov deţine şi clubul de fotbal Şahtior Doneţk. Revista Forbes îl plasează pe locul 92 în topul celor mai bogaţi oameni la nivel mondial, cu o avere estimată la 12,7 miliarde dolari.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici