Metrorex a anunţat licitaţia pentru construcţia liniei spre Otopeni. Când va fi adjudecat contractul şi la ce sumă se ridică acesta

Metrorex a lansat anunţul de intenţie pentru licitaţia privind construcţia magistralei 6 de metrou, de legătură a reţelei existente cu Aeroportul Internaţional Henri Coandă, linie care va fi pusă în funcţiune în 2017-2018, valoarea estimativă a contractului fiind de 1,05 miliarde euro, fără TVA.

253 afișări
Imaginea articolului Metrorex a anunţat licitaţia pentru construcţia liniei spre Otopeni. Când va fi adjudecat contractul şi la ce sumă se ridică acesta

Metrorex a anunţat licitaţia pentru construcţia liniei spre Otopeni. Când va fi adjudecat contractul şi la ce sumă se ridică acesta (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Lungimea traseului va fi de 14 km, cu 12 staţii, iar durata contractului pentru realizarea lucrărilor la structura de rezistenţă este estimată la 60 de luni.

"Valoarea estimată a investiţiei este de circa un miliard de euro, finanţarea urmând a fi asigurată din credit extern (garantat de stat) şi alocaţie de la bugetul de stat", se arată într-un comunicat al Metrorex.

Data prevăzută în anunţul de intenţie pentru începerea procedurilor de adjudecare a fost stabilită la 3 septembrie.

Metrorex a încheiat la finele anului trecut un contract de 66,6 milioane euro cu asocierea Padeco (Japonia)/Oriental Consultants (Japonia)/Metroul SA România/Seneca Group International/Systra (Franţa) pentru consultanţă la legătura reţelei de metrou cu Aeroportul Otopeni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici