Metrorex a primit două oferte finale pentru supervizarea lucrărilor la linia spre Aeroportul Otopeni

Metrorex a primit două oferte finale pentru proiectarea şi supervizarea lucrărilor de construcţie a Magistralei VI, respectiv legătura reţelei de metrou cu Aeroportul Internaţional Henri Coandă (Otopeni), valoarea estimativă a contractului fiind de 60 milioane euro.

366 afișări
Imaginea articolului Metrorex a primit două oferte finale pentru supervizarea lucrărilor la linia spre Aeroportul Otopeni

Metrorex (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Cele două oferte au fost depuse de consorţiul PADECO (Japonia)/Oriental Consultants Ltd Japonia/METROUL SA România/SENECA Group International/SYSTRA (Franţa) şi de la asocierea Ingerop International (Franţa)/Ingerosec Corporation (Japonia)/High-Point Redel (Anglia) /IPTANA România/SALFO (Grecia).

Iniţial, în prima rundă a licitaţiei, Metrorex a mai primit, pe lângă cele două oferte menţionate, alte trei, de la asocierile SYSTRA (Franţa)/PROIECT Bucureşti, Lavalin România/Tractabel Engineering România/Louis Berger (Franţa) şi de la firma spaniolă IDOM Ingeniera Y Consultoria.

"La sfârşitul perioadei de evaluare a ofertelor tehnice (circa o lună) şi urmare avizării de către Agenţia Guvernamentală Japoneză JICA a tuturor acţiunilor realizate, Metrorex va derula negocierile cu consultantul clasat pe primul loc, în vederea perfectării formei finale a contractului", se arată într-un comunicat al Metrorex.

Firma câştigătoare va asigura servicii de consultanţă tehnică, economică, servicii de proiectare, asistenţă tehnică şi supervizarea lucrărilor, inclusiv monitorizarea comportării construcţiilor, instalaţiilor echipamentelor şi produselor pe perioada garanţiei, pentru implementarea cu succes a proiectului atât din punct de vedere a duratei şi termenului de realizare, cât şi a încadrării în bugetul aprobat în condiţiile asigurării standardelor de calitate.

Linia 6 de metrou va face legătura cu reţeaua actuală de metrou, printr-o ramificaţie la actuala linie 4, în zona statiei de metrou 1Mai, ruta plasându-se din zona respectivă către Piaţa Presei Libere de-a lungul traseului DN1, până la Aeroportul Otopeni.

Metrorex estimează că linia va deveni operaţională în aproximativ cinci ani de la începerea lucrărilor, programată pentru a doua jumătate a anului 2012 - începutul anului 2013.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat în martie, la Tokyo, acordul privind împrumutul de peste 300 milioane de euro acordat României de Guvernul nipon în vederea construcţiei Magistralei VI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici