MFE lansează în consultare publică documente privind proiecte ce vizează integrarea tinerilor şomeri

Ministerul Fondurilor Europene a lansat, vineri, în consultare publică documentele aferente cererii de propuneri de proiecte "Măsuri integrate pentru tinerii NEETs şomeri" în cadrul Programului Operaţional Capital Uman (POCU) 2014-2020.

181 afișări
Imaginea articolului MFE lansează în consultare publică documente privind proiecte ce vizează integrarea tinerilor şomeri

MFE lansează în consultare publică documente privind proiecte ce vizează integrarea tinerilor şomeri (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat, Ministerul Fondurilor Europene (MFE) a lansat, vineri, în consultare publică Ghidul solicitantului - condiţii generale şi Ghidul solicitantului - condiţii specifice pentru cererea de propuneri de proiecte nr.1/2015 "Măsuri integrate pentru tinerii NEETs şomeri”.

Documentele pot fi consultate pe site-ul MFE.

"În procesul de pregătire a noilor lansări în cadrul Programului Operaţional Capital Uman 2014-2020 (POCU), MFE a întreprins o serie de măsuri care vizează modernizarea şi eficientizarea comunicării cu beneficiarii, dar şi asigurarea deplinei conformităţi cu prevederile regulamentelor aplicabile. Schimbările aduse cadrului de implementare a fondurilor europene în 2014-2020 urmăresc, in principal, simplificarea procedurilor de finanţare. Angajamentul României privind noua perspectivă financiară este acela de a facilita accesul la fondurile europene, mai mulţi beneficiari fiind astfel încurajaţi să pregătească proiecte pentru utilizarea acestor resurse. Experienţa trecută ne-a dovedit că avem nevoie de o mai bună coordonare în ceea ce priveşte capacitatea administrativă la nivelul administraţiei publice, dar şi a beneficiarilor", a declarat ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica, citat în comunicat.

Lansarea acoperă Axa Prioritară 1 (Iniţiativa "Locuri de muncă pentru tineri") şi Axa Prioritară 2 (Îmbunătăţirea situaţiei tinerilor din categoria NEETs) din Programul Operaţional Capital Uman (POCU) 2014-2020. În cadrul ghidului, atât pentru Axa Prioritară 1 cât şi pentru Axa Prioritară 2, sunt vizate două obiective: creşterea ocupării tinerilor NEETs şomeri cu vârsta între 16 - 24 ani, înregistraţi la Serviciul Public de Ocupare şi cu rezidenţa în regiunile eligibile şi îmbunătăţirea nivelului de competenţe, inclusiv prin evaluarea şi certificarea competenţelor dobândite în sistem non-formal şi informal al tinerilor NEETs şomeri cu vârsta între 16 - 24 ani, înregistraţi la Serviciul Public de Ocupare, cu rezidenţa în regiunile eligibile.

Proiectele se vor implementa la nivel regional, grupul ţintă selectat în cadrul unei cereri de finanţare trebuie să includă doar tineri NEETs şomeri de la nivelul unei singure regiuni de dezvoltare, iar perioada maximă de implementare a proiectelor va fi de maximum 36 de luni.

Alocarea financiară propusă este de 10 milioane de euro (contribuţie UE şi contribuţie naţională) pentru fiecare dintre regiunile aferente AP1 (Sud-Est, Sud-Muntenia şi Centru) şi 5 milioane de euro (contribuţie UE şi contribuţie naţională) pentru fiecare regiune de dezvoltare aferenta AP2 (Nord-Est, Sud-Vest Oltenia, Vest, Nord-Vest, Bucureşti-Ilfov), respectiv o alocare financiară totală de 55 milioane de euro.

Valoarea maximă eligibilă a unui proiect este de 200.000 de euro în contextul schemei de ajutor de minimis şi de maxim 500.000 de euro în contextul schemei de ajutor de stat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici