Microsoft a lansat sistemul de operare Windows Mobile 7

Microsoft a anunţat, luni, lansarea sistemului de operare Windows Mobile 7, destinat telefoanelor mobile, în vederea reducerii decalajului pe acest segment faţă de companiile concurente, dar a dezminţit intenţia de a avea un model propriu de telefon.

43 afișări
Imaginea articolului Microsoft a lansat sistemul de operare Windows Mobile 7

Microsoft a lansat sistemul de operare Windows Mobile 7 (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Lansarea a fost anunţată în prima zi a Congresului mondial al telefoniei mobile de la Barcelona, iar sistemul va fi disponibil pentru public în toamna acestui an.

"Noua generaţie a Windows Phone, respectiv Windows Phone 7, este o etapă majoră în strategia noastră, după lansarea Windows Phone 6.5 în octombrie", a declarat Nicolas Petit, director al diviziei pentru servicii mobile la Microsoft France.

Grupul a transformat integral interfaţa, "cu un ecran dinamic pe care utilizatorul poate instala iconiţele dorite şi care se actualizează automat", a explicat Petit.

Microsoft s-a inspirat din interfaţa Zune, serviciul multimedia disponibil deocamdată doar în Statele Unite, a mai spus el.

Sistemul include şase centre tematice unde utilizatorul poate păstra şi accesa conţinutul şi permite conectarea la Xbox Live, pentru jocuri în reţea.

"Este o ruptură completă faţă de ceea ce s-a făcut până acum, dar şi faţă de ce se face în prezent, când toată lumea încearcă să copieze Apple", care a revoluţionat sectorul cu iPhone, a explicat Petit.

Printre partenerii Microsoft se numără operatorii ATT, Orange, SFR, Deutsche Telekom, şi producătorii de telefoane Samsung, LG, HTC, Sony-Ericssonprecum şi Dell, nou intrat pe piaţa de profil.

Întrebat dacă Microsfot va lansa un telefon mobil propriu, aşa cum a procedat Google, cu Nexus One, fabricat de HTC, Petit a spus că grupul nu are în vedere acest lucru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici