Microsoft dă în judecată Motorola pentru încălcarea unor patente la linia de smartphone-uri Android

Grupul IT Microsoft a dat în judecată Motorola, acuzând producătorul de telefoane mobile de încălcarea unor patente în producţia liniei de smartphone-uri Adroid.

18 afișări
Imaginea articolului Microsoft dă în judecată Motorola pentru încălcarea unor patente la linia de smartphone-uri Android

Microsoft dă în judecată Motorola pentru încălcarea unor patente la linia de smartphone-uri Android (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Microsoft, cel mai mare producător de software la nivel mondial, consideră că smartphone-rile Android, care folosesc programe dezvoltate de Google, au încălcat nouă patente ce îi aparţin.

Microsoft produce propriul soft de tip Windows pentru telefoane mobile, pe care îl vinde producătorilor de echipamente de telecomunicaţii. La fel ca alte companii din domeniu, Motorola s-a orientat către soft-ul gratuit pus la dispoziţie de Google.

Declanşarea procesului vine după ce Microsoft a lansat, în urmă cu aproximativ zece zile, noua versiune a soft-ului pentru terminale mobile, prin care speră să recupereze din cota de piaţă pierdută în faţa concurenţilor Apple şi Google.

Patentele în discuţie au legătură cu sincronizarea e-mail-ului, calendarelor şi contactelor, respectiv programarea de întâlniri şi notificarea aplicaţiilor de schimbările legate de semnal şi gradul de încărcare al bateriei, a anunţat Microsoft într-un comunicat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici