Microsoft mută din Germania distribuţia de software pentru Europa, din cauza proceselor cu Motorola

Grupul american Microsoft mută din Germania în Olanda operaţiunile de distribuţie de software pentru Europa, după ce a fost dat în judecată în privinţa unor patente de către compania Motorola Mobility, tot din SUA, transmite Reuters.

354 afișări
Imaginea articolului Microsoft mută din Germania distribuţia de software pentru Europa, din cauza proceselor cu Motorola

Microsoft mută din Germania distribuţia de software pentru Europa, din cauza proceselor cu Motorola (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un purtător de cuvânt al Microsoft a declarat luni că transferul operaţiunilor se află deja în desfăşurare.

Până în prezent, de distribuţia produselor Microsoft în Europa se ocupa, din Germania, divizia Arvato a grupului media Bertelsmann.

Informaţiile privind mutarea vin înaintea unei decizii a justiţiei germane pe 17 aprilie, într-un proces în care Motorola a dat în judecată Microsoft pentru încălcarea de patente ce privesc tehnologia video.

Motorola este pe cale de a fi achiziţionată de Google. Google cumpără Motorola Mobility Holdings pentru circa 12,5 miliarde de dolari, iar preluarea îi conferă acces la patente în domeniul IT, necesare pentru a concura mai eficient pe piaţa smartphone.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici