Microsoft pregăteşte un smartphone Windows sub brandul propriu. Telefonul este deja în teste

Microsoft pregăteşte un smartphone Windows sub propriul brand încadrat în segmentul premium al pieţei, prototipul fiind deja funcţional şi în curs de testare, potrivit unor surse din companie citate de site-ul wpcentral.com, care întăresc zvonurile vehiculate anterior în presa chineză.

404 afișări
Imaginea articolului Microsoft pregăteşte un smartphone Windows sub brandul propriu. Telefonul este deja în teste

Microsoft pregăteşte un smartphone Windows sub brandul propriu. Telefonul este deja în teste (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Telefonul Microsoft se diferenţiază de celelalte modele cu sistem de operare Windows prezente pe piaţă, fiind un produs unic, a afirmat o sursă din companie, care nu a furnizat şi informaţii despre dotările smartphone-ului, preţuri sau data preconizată pentru lansare.

Persoana citată a precizat însă că telefonul există deja ca prototip şi este în curs de testare.

China Times a scris luni, fără să precizeze sursele informaţiei, că Microsoft lucrează la un telefon Windows.

Microsoft a prezentat în primăvară tableta Surface, demonstrând că are resursele necesare pentru a crea un produs hardware propriu complet nou, în spatele uşilor închise. Compania a evitat scurgerea de informaţii în presă până la scurt timp înainte de dezvăluirea tabletei. Surface va fi disponibilă după lansarea Windows 8, programată pentru 26 octombrie.

Windows Phone 8 a fost adoptat de Nokia, principalul partener hardware al Microsoft, dar şi de Samsung şi HTC, care au prezentat propriile modele concurente. Telefoanele Windows Phone 8 vor fi disponibile undeva în luna noiembrie, după lansarea sistemului de operare.

Compania din Redmond ar putea opta pentru vânzarea produselor hardware proprii prin magazinul Microsoft Store, pentru a nu deranja partenerii hardware, care depind în mare măsură de vânzările prin operatorii telecom, la preţuri subvenţionate odată cu semnarea unui abonament pe o perioadă mai îndelungată, de obicei pe doi ani.

Pe lângă protejarea relaţiei cu partenerii, Microsoft ar putea astfel să evite "denaturarea" experienţei de utilizare Windows prin personalizări sau modificări adăugate de companiile producătoare sau de operatorii telecom.

Totodată, pregătirea propriului smartphone ar putea reprezenta un "plan B" al Microsoft pentru promovarea Windows Phone 8, în cazul în care modelele Nokia nu ar prinde la public.

O altă posibilitate vehiculată în presa de specialitate ar fi o presupusă stare de nemulţumire în conducerea Microsoft privind strategia de marketing a Nokia, care s-ar concentra prea mult pe brandul Lumia şi prea puţin pe Windows. Această variantă pare a fi întărită de participarea Microsoft la evenimentul recent organizat la New York de grupul taiwanez HTC, care a prezentat propriile modele Windows Phone 8, poziţionate în concurenţă cu cele ale Nokia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici