Microsoft vrea să majoreze salariile şi recompensele pentru a păstra angajaţii talentaţi

Microsoft intenţionează să majoreze salariile angajaţilor şi recompensele în acţiuni pentru a păstra şi atrage personal talentat, a afirmat CEO-ul producătorului de software, Steve Ballmer.

139 afișări
Imaginea articolului Microsoft vrea să majoreze salariile şi recompensele pentru a păstra angajaţii talentaţi

Microsoft vrea să majoreze salariile şi recompensele pentru a păstra angajaţii talentaţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Microsoft, care ca şi Google sau Yahoo! riscă să piardă angajaţi de top în favoarea unor companii mai noi precum Facebook, trebuie să îmbunătăţească modul în care recompensează şi sprijină cei mai talentaţi salariaţi, a menţionat Ballmer într-un memoriu intern.

"De-a lungul istoriei, am fost locul în care oamenii au venit când au vrut să facă ceva remarcabil cu ajutorul programelor, componentelor de calculatoare sau serviciilor. Schimbările pe care le aducem ne vor ajuta să ne asigurăm că Microsoft continuă să fie locul în care talentele vin să schimbe lumea", a spus CEO-ul Microsoft.

Schimbările se vor produce din septembrie, a adăugat el.

Decizia companiei vine după ce Google a majorat cu 10% salariile angajaţilor în acest an. Microsoft intenţionează să mărească, printre altele, remuneraţiile acordate în diviziile cu pieţe în dezvoltare rapidă.

Documentul menţionează că angajaţii vor beneficia de schimbarea în salarii a stimulentelor acordate în acţiuni. Acţiunile Microsoft sunt la acelaşi nivel ca în urmă cu zece ani.

Compania a suspendat creşterile salariale bazate pe merit pentru toţi angajaţii în urmă cu doi ani, când a disponibilizat 5.000 de salariaţi, sau 5% din personalul total, pentru a reduce cheltuielile. Microsoft a revenit la politica majorărilor "modeste" pentru merit în 2010.

Anul trecut, angajaţii au fost anunţaţi că trebuie să contribuie la asigurările sociale pentru prima dată în istoria companiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici