Mierea româneasca îndulceşte mesele străinilor

Mierea românească este buna şi puţină, însă îndulceşte mai mult mesele străinilor, chiar datele oficiale arată că am exportat mai mult de jumătate din producţia internă. În schimb, am preferat să importăm miere mai ieftină din Cehia sau din China, informează Incont.ro

659 afișări
Imaginea articolului Mierea româneasca îndulceşte mesele străinilor

Mierea româneasca îndulceşte mesele străinilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Producţia de miere din 2010 a fost mică decât cea din anul precedent, adica 20.295 tone, faţă de 21.500 tone în 2009, potrivit datelor Ministerului Agriculturii. Însă producţia slabă de anul trecut, cauzată de ploile torenţiale şi vremea capricioasă, a făcut ca producţia de miere să fie în pericol.

La Bistrita, apicultorii au avut anul trecut un bilanţ dezastruos: producţie de miere zero, export zero. Acum, albinele riscă să moară, în stup, fără hrană. Ca să nu le moară albinele pana în vară, apicultorii le vor da ca hrană polen din China.

De exemplu, la 200 de albine este nevoie de 100 de borcane de polen chinezesc. Mai exact, 2 kg în valoare de 2.000 de lei. Iar preţul la raft creşte şi el.

Află mai multe despre mierea românească pe www.incont.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici