Miliardarul Sanjeev Gupta, în vizită la Galaţi. Patronul Liberty estimează pierderi de 30% ale afacerii, care vor afecta România. „Guvernul ar putea să găsească soluţii”

  • Patronul companiei Liberty, Sanjeev Gupta, vrea ca Guvernul României să facă investiţii pentru a încuraja afacerile.
  • Proprietarul combinatului siderurgic gălăţean a anunţat luni, la Galaţi, că mâine se va întâlni cu premierul României.
  • Gupta a mai spus că producţia unităţii siderurgice a fost diminuată în funcţie de cererea care a scăzut în timpul epidemiei de COVID-19.
955 afișări
Imaginea articolului Miliardarul Sanjeev Gupta, în vizită la Galaţi. Patronul Liberty estimează pierderi de 30% ale afacerii, care vor afecta România. „Guvernul ar putea să găsească soluţii”

Miliardarul Sanjeev Gupta, în vizită la Galaţi. Patronul Liberty estimează pierderi de 30% ale afacerii, care vor afecta România. „Guvernul ar putea să găsească soluţii”

Epidemia de COVID-19 a afectat afacerile din domeniul siderurgic, a anunţat Sanjeev Gupta, preşedintele companiei Liberty, luni, în timpul unei vizite la Galaţi. Omul de afaceri a estimat că afacerea pe care o conduce va avea o scădere de cel mult 30 de procente, impactul urmând să fie mai mic în România. Sanjeev Gupta a mai spus că producţia a fost adaptată în timpul crizei, dar că nu se va renunţa la investiţiile anunţate şi că nu a luat în calcul concedieri colective.

„Ne aşteptăm la o reducere undeva de 20-30 la sută şi România este de asemenea impactată de acest lucru, dar la modul relativ impactul este ceva mai mic, dar ne aşteptăm pentru următoarele 9 până la 12 luni ca acest fenomen să continue. Ne-am adaptat producţia la acest nivel redus al cererii şi nu cred că situaţia se va schimba în perioadă imediată”, a spus Sanjeev Gupta în timpul vizitei la Galaţi

Marţi, proprietarul combinatului siderurgic gălăţean se va întâlni cu premierul României Ludovic Orban pentru a vorbi despre viitorul siderurgiei, inclusiv al combinatului de la Galaţi.

„Sunt anumite lucruri care trebuie făcute pentru Galaţi. Avem nevoie de îmbunătăţiri pe parte de infrastructură, desigur că am fi foarte bucuroşi dacă Guvernul ar putea să găsească soluţii pentru rezolvarea lor. Pentru că dacă vrem ca acest combinat să crească, şi noi vrem să crească, şi infrastructura din jurul lui trebuie, de asemenea să crească”, a precizat Sanjeev Gupta

Grupul Liberty Steel a cumpărat combinatul gălăţean anul trecut şi a plătit 740 milioane euro pentru unitatea din Galaţi şi alte şase unităţi de producţie siderurgică din Europa. În timpul ceremoniei de preluare a combinatului, Sanjeev Gupta a anunţat investiţii uriaşe de peste un miliard de euro, în următorii 10 ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici