Milionarii din China ar putea reprezenta în 2015 jumătate din bogaţii primelor 10 economii ale Asiei

Milionarii din China ar putea reprezenta, până în 2015, circa jumătate din bogaţii celor mai mari 10 economii ale Asiei şi ar putea deţine peste jumătate din averile cumulate ale acestora, potrivit unui studiu realizat de Julius Baer Group şi CLSA Asia Pacific Markets.

266 afișări
Imaginea articolului Milionarii din China ar putea reprezenta în 2015 jumătate din bogaţii primelor 10 economii ale Asiei

Milionarii din China ar putea reprezenta în 2015 jumătate din bogaţii primelor 10 economii ale Asiei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Numărul milionarilor din regiune va creşte de peste două ori în perioada menţionată, la 2,8 milioane persoane, dintre care 1,4 milioane vor proveni din China, potrivit raportului care a inclus China, India, Thailanda, Indonezia, Coreea de Sud, Taiwan, Hong Kong, Singapore, Filipine şi Malaezia, potrivit Bloomberg.

Milionarii chinezi vor deţine 8.760 miliarde de dolari, dintr-o sumă totală de 15.810 miliarde de dolari estimată că va reprezenta averile bogaţilor acestor ţări în 2015.

"În privinţa averilor cumulate, este o poveste chineză", a declarat Stefan Hofer, analist în pieţe emergente la Julius Baer.

China, economia cu cel mai rapid ritm de creştere din lume, a avut anul trecut 502.000 de milionari.

Investiţiile de stat şi private au contribuit în trimestrul al doilea la un ritm de dezvoltare de 9,5%.

Creşterea de aproape trei ori a averilor milionarilor din cele 10 ţări, de la 5.600 de miliarde de dolari în 2010, va fi susţinută şi de aprecierea monedelor din regiune, care contribuie la avansul economic şi a valorii activelor, se arată în raport.

Aprecierea valutelor ar putea crea 600.000 de noi milionari până în 2015.

India va fi a doua mare piaţă în rândul celor 10 ţări analizate, până în 2015, cu 403.000 de milionari şi averi cumulate de 2.500 miliarde de dolari, potrivit raportului în care Japonia nu a fost inclusă.

Coreea de Sud se va afla pe poziţia a treia.

Numărul milionarilor din China a crescut anul trecut cu 12%, la 534.500, potrivit unui raport al Capgemini SA şi Merrill Lynch Global Wealth Management, din luna iunie.

China s-a plasat în acest raport pe poziţia a patra în lume, în privinţa populaţiei bogate, după Statele Unite, Japonia şi Germania.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici