Ministerul Comunicaţiilor va face investiţii în următorii doi ani în Poşta Română

Ministrul Comunicaţiilor, Valerian Vreme, a declarat, sâmbătă, la Timişoara, că se vor face investiţii în următorii doi ani în tehnologizarea şi informatizarea Poştei Române, pentru ca, în 2013, când serviciile poştale vor fi liberalizate, această companie să fie pe "o poziţie solidă pe piaţă".

28 afișări
Imaginea articolului Ministerul Comunicaţiilor va face investiţii în următorii doi ani în Poşta Română

Ministerul Comunicaţiilor va face investiţii în următorii doi ani în Poşta Română (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Vreme a declarat, într-o conferinţă de presă, că Ministerul Comunicaţiilor "acordă o atenţie deosebită" Poştei Române, care este cea mai mare companie din România din punctul de vedere al angajaţilor, având peste 35.000 de salariaţi, şi că, în următorii doi ani, se vor face investiţii în tehnologizarea şi informatizarea acestei companii, pentru ca, în 2013, când piaţa serviciilor poştale se va liberaliza, această societate să aibă "o poziţie solidă pe piaţă".

"Poşta este, la ora actuală, cea mai mare companie din punctul de vedere al numărului de angajaţi din România, peste 35.000. Îi acordăm o atenţie deosebită. 2013, 1 ianuarie e data la care vor fi liberalizate serviciile poştale. De aia, cei doi ani care ne-au mai rămas trebuie să fie ani de investiţii în tehnologii şi mă refer la centre de tranzit, în primul rând, şi în informatizarea Poştei, pentru ca 2013 să găsească această companie pe o poziţie destul de solidă pe piaţă", a afirmat Vreme.

El a precizat că Ministerul Comunicaţiilor nu intenţionează să vândă unei companii private cele 75 la sută din acţiuni pe care le deţine la Poşta Română, însă Fondul Proprietatea, care deţine restul de 25 la sută din acţiuni, ar putea face acest lucru.

"Pentru că atunci (în 2013 - n.r.) ne vom putea confrunta cu companii foarte mari, există un interes deosebit pentru această piaţă. (...) În privinţa vânzării pachetului de 75 la sută din acţiuni (deţinut de Ministerul Comunicaţiilor - n.r.) nu există din partea statului român această intenţie. Cu celelate 25 la sută din acţiuni, care sunt deţinute de Fondul Proprietatea, nu ştiu ce se va întâmpla. E posibil ca ei să îşi valorifice acţiunile şi să avem o componentă privată în cadrul Poştei Române", a conchis Vreme.

Ministrul Comunicaţiilor, Valerian Vreme, s-a aflat, sâmbătă, la Timişoara, unde s-a întâlnit cu prefectul de Timiş, Mircea Băcală, şi cu reprezentanţi ai Direcţiei Regionale de Poştă Timişoara.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici