Ministerul Economiei va numi management privat la companiile care au pierderi

Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA) va numi management privat în principal la companiile pe pierderi, a declarat pentru MEDIAFAX ministrul Ion Ariton.

168 afișări
Imaginea articolului Ministerul Economiei va numi management privat la companiile care au pierderi

Ministerul Economiei va numi management privat la companiile care au pierderi (Imagine: Levente Gergely/Mediafax Foto)

"Procesul selectării managementului privat este în analiză. Sunt vizate în principal companiile pe piederi", a afirmat Ariton, fără să prezinte alte detalii.

Ministerul Economiei a anunţat pe 17 aprilie că va începe în această lună procedurile pentru privatizarea managementului la un sfert din cele circa 50 de societăţi la care deţine pachete majoritare de acţiuni.

La acea dată instituţia a comunicat că va publica în câteva zile anunţul de licitaţie pentru privatizarea managementului la unele companii din subordinea sa.

Printre companiile aflate în portofoliul Ministerului Economiei care înregistrează pierderi se numără Petrotrans Ploieşti, aflată în procedură de insolvenţă, producătorul de energie electrică şi termică Termoelectrica, combinatul chimic Oltchim Râmnicu-Vâlcea (OLT), Compania Naţională a Huilei, Societatea Naţională a Lihnitului Oltenia, Societatea Naţională a Cărbunelui, Avioane Craiova sau Regia Autonomă de Activităţi Nucleare.

Alte societăţi la care Ministerul Economiei deţine controlul sunt Hidroelectrica, Electrica, Transelectrica (TEL), Nuclearelectrica, complexurile energetice Rovinari, Turceni şi Craiova, Romgaz, Transgaz, Oil Terminal, Conpet, Minvest Deva, Compania Naţională a Uranului, Romarm, IAR Braşov.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici