Ministerul Economiei va plăti salariaţii din industria de apărare când aceştia nu au de lucru

Executivul a aprobat în cadrul şedinţei de joi o Hotărâre de Guvern prin care se asigură sumele necesare în cuantum de 54 de milioane de lei pentru plăţile salariilor personalului din industria de apărare.

1146 afișări
Imaginea articolului Ministerul Economiei va plăti salariaţii din industria de apărare când aceştia nu au de lucru

Ministerul Economiei va plăti salariaţii din industria de apărare când aceştia nu au de lucru

Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri a promovat o Hotărâre de Guvern, care a fost aprobată în cadrul şedinţei Executivului de joi, prin care se asigură sumele necesare în cuantum de 54 de milioane de lei pentru plăţile salariale pentru un număr mediu maxim de personal de 1.081 de salariaţi din cadrul industriei naţionale de apărare.

„Am promovat Hotărârea de Guvern referitoare la fondurile necesare asigurării nucleului din industria de apărare pentru anul 2020. Obiectivul meu şi al întregului Guvern, este să generăm suficientă activitate pentru companiile din industria de apărare, pentru ca acestea să nu mai depindă într-o măsură atât de mare de nucleu. Vom efectua şi reorganizarea ROMARM, pentru ca acest holding să poată să funcţioneze eficient. Ne vom concentra pe activitatea de marketing şi vânzări în cadrul ROMARM, pentru că România are o tradiţie în industria mondială de apărare”, a declarat Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, joi, la finalul şedinţei de Guvern.

Legea privind industria naţională de apărare prevede că salariaţii încadraţi cu contract individual de muncă pe durată nedeterminată la operatorii economici din industria naţională de apărare, pe perioada în care nu desfăşoară activitatea de bază din lipsă de comenzi sau contracte, efectuează activităţi specifice, beneficiind de drepturile salarialenprevăzute de lege. Hotărârea de Guvern adoptată la iniţiativa Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, permite plata salariilor a aproximativ 1.100 de angajaţi ai operatorilor economici din industria naţională de apărare pentru acele perioade în care nu există comenzi sau contracte.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici