Ministerul Finanţelor a împrumutat peste 900 milioane de lei prin două licitaţii cu titluri de stat

Ministerul Finanţelor a împrumutat 909 milioane de lei prin două licitaţii cu titluri de stat, randamentele medii de adjudecare fiind de 5,19%, respectiv 4,66%.

349 afișări
Imaginea articolului Ministerul Finanţelor a împrumutat peste 900 milioane de lei prin două licitaţii cu titluri de stat

La licitaţia cu titluri de stat scadente în 2029, cu valoarea nominală de 400 milioane de lei, Trezoreria statului a împrumutat 553 mil. lei, randamentul mediu de adjudecare fiind de 5,19%. Rata cuponului a fost de 4,85%.

La cea de-a doua licitaţie, cu titluri scadente în 2024, cu o valoare nominală de 200 mil. lei, suma împrumutată de Ministerul Finanţelor a fost de 356,1 mil. lei.

Rata cuponului a fost în acest caz de 4,5%, iar randamentul mediu până la maturitate aferent preţului acceptat a fost de 4,66%.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici