Ministerul Finanţelor rambursează în martie TVA în valoare de 794,5 milioane lei

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a programat pentru luna martie rambursări de TVA în valoare totală de 794,5 milioane de lei, prima tranşă, de 114,4 milioane de lei, urmând să fie acordată luni, 8 martie.

23 afișări
Imaginea articolului Ministerul Finanţelor rambursează în martie TVA în valoare de 794,5 milioane lei

Ministerul Finanţelor rambursează în martie TVA în valoare de 794,5 milioane lei (Imagine: Cătălina Filip/Mediafax Foto)

A doua tranşă, în valoare de 208 milioane de lei, va fi restituită pe data de 24 martie, iar 307,8 milioane de lei vor fi transferaţi pe 29 martie.

"La sfârşitul săptămânii trecute, Ministerul Finanţelor a adoptat o serie de măsuri economice, pentru a sprijini mediul de afaceri, şi anume cresterea plafonului pentru returnarea imediată a TVA la 10.000 de lei lunar", se arată într-un comunicat al Finanţelor.

Ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu i-a anunţat vineri pe bancheri şi pe reprezentanţii oamenilor de afaceri că Fiscul va respecta termenul de 45 zile pentru rambursarea TVA.

"Restituirea TVA va continua să fie o prioritate a Ministerului Finanţelor şi doresc să informez toţi contribuabilii că nu există probleme de lichiditate care să împiedice intrarea în parametrii legali de restituire a TVA-ului. Uşurarea rambursării TVA a fost doar un prim pas - avem în vedere un plan de monitorizare detaliată şi corecţie imediată privind sarcina fiscală şi birocratică pe care statul o pune pe mediul privat. Intenţia este ca în următoarele luni să diluăm această povară pentru a mai da puţin vânt în pânzele mediului privat", a declarat în Vlădescu în comunicat.

Potrivit ministrului, în luna ianuarie, Finanţele au rambursat TVA în valoare de 800 de milioane de lei, faţă de 500 milioane de lei achitaţi în perioada similară din 2009.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici