Ministerul Finanţelor s-a împrumutat azi cu peste 1 miliard de lei de la bănci

Ministerul de Finanţe a împrumutat astăzi 1,19 miliarde lei de la bănci, la o dobândă de 3,89% pe an, până în 2024.

1732 afișări
Imaginea articolului Ministerul Finanţelor s-a împrumutat azi cu peste 1 miliard de lei de la bănci

Ministerul Finanţelor s-a împrumutat azi cu peste 1 miliard de lei de la bănci

La licitaţie au participat şapte dealeri primari. Volumul total al cererii a fost de 2,03 miliarde lei , din care băncile în nume şi cont propriu au acoperit 1,52 miliarde lei, iar 167 milioane lei au fost oferte necompetitive.

Din valoarea nominală adjudecată suma oferita de bănci în nume propriu s-a ridicat la 825 milioane lei, iar 200 milioane lei în contul clienţilor. Ofertele necompetitive au totalizat 167 milioane lei.

Randamentul până la maturitate aferent preţului mediu de adjudecare a fost de 3,89%, iar rata cuponului a fost de 4,5 %.

În vederea finanţării deficitului bugetului de stat şi refinanţării datoriei publice, ministerul va licita în luna ianuarie emisiuni de certificate de trezorerie cu discont şi obligaţiuni de stat de tip benchmark, în valoare nominală totală de 4,4 miliarde lei, la care se poate adăuga suma de 615 milioane lei din alocările sesiunilor suplimentare de oferte necompetitive.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici