Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene: Structuri pentru implementarea PNRR în ministere

  • În ministere şi la autorităţile contractante vor fi constituite structuri pentru implementarea PNRR.
  • Este una dintre măsurile cuprinse în planul de lucru prezentat miercuri de Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) în şedinţa de Guvern.
462 afișări
Imaginea articolului Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene: Structuri pentru implementarea PNRR în ministere

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene: Structuri pentru implementarea PNRR în ministere

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a prezentat miercuri în şedinţa de Guvern planul de lucru din perioada următoare privind începerea proceselor referitoare la implementarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

O serie de măsuri vizează relaţia cu Comisia Europeană şi Consiliul pentru finalizarea procedurilor de adoptare a Deciziei de punere în aplicare a Consiliului, semnarea angajamentelor juridice şi iniţierea elaborării Acordului operaţional privind implementarea PNRR.

Concomitent, se va urmări demararea procesului de implementare a Planului la nivel intern, susţin reprezentanţii MIPE. 

Conform acestora, vor fi create structuri de specialitate la nivelul ministerelor şi autorităţilor coordonatoare de componente, va fi elaborat şi aprobat cadrul normativ de implementare a PNRR, va fi pus în aplicare sistemul informatic de gestiune a PNRR şi va fi constituit Comitetul Interministerial de Coordonare şi a Comitetul de Monitorizare ale PNRR.

Au fost, aşadar, propuse aprobării demararea procesului de creare a structurilor interne de specialitate la nivelul ministerelor/autorităţilor coordonatoare de componente, constituirea grupului de lucru privind elaborarea cadrului normativ de implementare a PNRR, menţinerea unui dialog permanent şi structurat cu serviciile de specialitate ale Comisiei Europene, sub coordonarea MIPE şi nominalizarea de către instituţiile implicate a câte doi reprezentanţi la nivel de secretar de stat şi tehnic, în vederea desfăşurării măsurilor şi a comunicării acestora către MIPE, în calitate de coordonator al PNRR”, a transmis MIPE. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici