Ministerul Transporturilor începe luni selecţia managementului privat la Tarom

Ministerul Transporturilor va începe luni interviurile pentru selectarea membrilor Consiliului de Administraţie şi a directorului general la Tarom, pe baza listelor furnizate de consultanţi, şi aşteaptă din partea noilor manageri o strategie pentru vânzarea a 20% din acţiunile companiei.

678 afișări
Imaginea articolului Ministerul Transporturilor începe luni selecţia managementului privat la Tarom

Ministerul Transporturilor începe luni selecţia managementului privat la Tarom (Imagine: Lucia Efrim/Mediafax Foto)

"Pentru Consiliul de Administraţie interviurile încep luni, iar cele pentru directorul general vineri, urmând ca selecţia să se încheie în săptămâna următoare", a declarat vineri seara ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi.

"Dorim ca până la sfârşitul anului să privatizăm 20% din Tarom (...) Ne bazăm pe capacitatea managerilor privaţi de a veni cu o strategie", a afirmat Silaghi.

Interviurile pentru selectarea managementului privat la celelalte companii din subordinea ministerului vor fi derulate în săptămânile viitoare după încheierea procedurilor în cazul Tarom, a mai spus ministrul Transporturilor.

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI) a mandatat, la finalul lunii iulie, asocierea PwC-D&B David şi Baias-George Butunoiu să recruteze managementul superior, respectiv directorii generali şi membrii CA, pentru companiile aflate sub autoritatea instituţiei cu o cifră de afaceri mai mare de 7,3 milioane euro.

Recrutarea managementului superior vizează companiile CFR SA (CFR Infrastructură), CFR Călători, Tarom, CNADNR, Metrorex, Aeroporturi Bucureşti, Administraţia Porturilor Maritime Constanţa, Administraţia Canalelor Navigabile, Aeroportul Internaţional Timişoara "Traian Vuia" şi Telecomunicaţii CFR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici