Ministerul Transporturilor prezintă miercuri noii termeni ai contractului cu Bechtel

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI) va prezenta miercuri rezultatul negocierilor cu Bechtel şi noii termeni ai contractului cu compania care construieşte Autostrada Transilvania Braşov-Borş, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţii instituţiei.

656 afișări
Imaginea articolului Ministerul Transporturilor prezintă miercuri noii termeni ai contractului cu Bechtel

Ministerul Transporturilor prezintă miercuri noii termeni ai contractului cu Bechtel (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

"Anunţul privind rezultatul negocierilor ar putea fi amânat pentru joi doar dacă şedinţa de Guvern de mâine se va prelungi la ore înaintate", au menţionat sursele.

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a declarat, în mai multe rânduri că negocierile cu Bechtel vizează "intrarea în normalitate a preţurilor".

Potrivit postului ProTV, reprezentanţii Bechtel au renunţat la o parte din costul de construcţie, astfel că acesta s-ar putea reduce de la 20 de milioane de euro pe kilometru la mai puţin de jumătate.

Proiectul Autostrada Transilvania a început în 2004, în baza unui contract de 2,2 miliarde euro, pentru construcţia unui traseu de 415 kilometri, dar porţiunea construită până în prezent cu finanţarea statului, la şapte ani de la lansarea proiectului, depăşeşte cu puţin 10% din traseul total.

Până în prezent au fost contruiţi doar 52 km din autostradă, iar lucrările sunt oprite de la începutul anului, din lipsă de fonduri.

Lucrările ar urma să fie reluate în toamnă, după ce statul va achita o parte din datorii. Compania de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România avea în luna mai o datorie către Bechtel de 90,4 mililoane euro, la care se adaugă TVA în valoare de 90,3 milioane lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici