Ministerul Transporturilor vrea să lanseze în acest an proiecte de circa 3 miliarde de euro. Două dintre ţintele investiţionale enumerate de Răzvan Cuc

Ministerul Transporturilor vrea să lanseze în acest an proiecte de circa 3 miliarde de euro, a declarat miercuri Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor la finalul reuniunii informale a miniştrilor transprturilor care a avut loc la Bucureşti.

2171 afișări
Imaginea articolului Ministerul Transporturilor vrea să lanseze în acest an proiecte de circa 3 miliarde de euro. Două dintre ţintele investiţionale enumerate de Răzvan Cuc

Printre proiectele enumerate se află calea ferată care urmează să lege Gara de Nord de Aeroportul Henri Coandă, dar şi Magistrala 6 de metrou, pentru care a fost a fost lansată proiectarea şi execuţia pentru primele şase staţii. „Vom lansa şi celelalte şase staţii în perioada următoare în parteneriat cu JICA, cei care ne-au acordat un împrumut pentru acest obiectiv”, a spus ministrul.

Răzvan Cuc a spus că îşi propune o mobilizare exemplară pentru lansarea de proiecte de infrastructură.

Comisarul european pentru transport, Violeta Bulc, a vorbit despre starea nu foarte bună a drumurilor şi căilor ferate din România, însă a remarcat potenţialul căilor navigabile interne şi al portului Constanţa. „O să vă dau o primă impresie: nu aveţi drumuri bune, nu aveţi un sistem feroviar bun. Cred că cele mai bune sunt căile navigabile interne şi portul Constanţa", a spus Violeta Bulc. Comisarul european a avertizat că dacă banii europeni nu vor fi folosiţi vor fi pierduţi.

În perioada 26 – 27 martie 2019, a avut loc Reuniunea informală a miniştrilor Transporturilor din Europa, în contextul exercitării de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene. La eveniment au participat miniştri şi secretari de stat din domeniul transporturilor din statele membre UE, comisarul curopean Violeta Bulc şi alţi înalţi reprezentanţi ai Comisiei şi Consiliului Uniunii Europene.

„Reuniunea de astăzi a avut ca obiectiv identificarea unor soluţii pentru o abordare complexă a transportului european. Promovarea multimodalităţii poate conduce la o viziune cu noi soluţii pentru sporirea calităţii vieţii cetatenilor europeni”, a afirmat ministrul Răzvan Cuc.

Prima sesiune de lucru a fost deschisă de Violeta Bulc, comisar european, şi a fost dedicată unei prezentări generale a evoluţiei în ultimii 4 ani din domeniul multimodalităţii din perspectiva reglementărilor, recomandărilor, standardelor şi investiţiilor din domeniu.

A doua sesiune, „Viitorul mobilităţii în UE", s-a concentrat asupra rolului digitalizării în planificarea şi gestionarea unei strategii europene pentru o mobilitate durabilă şi o mai bună coordonare a eforturilor statelor membre de reducere a emisiilor de gaze. În cadrul acestei sesiuni, Graţiela Leocadia Gavrilescu, viceprim-ministru şi ministru al Mediului, a fost invitată să participe la dezbaterea pe tema "Strategia Uniunii Europene pe termen lung privind schimbările climatice (LTS)".

A treia sesiune de lucru a avut ca subiect central "Îmbunătăţirea conectivităţii şi coeziunii prin intermediul reţelei TEN-T". Realizarea unei reţele transeuropene de transport extinsă şi conectată contribuie la consolidarea coeziunii teritoriale, la accesibilitatea şi conectivitatea tuturor regiunilor Uniunii, inclusiv a regiunilor periferice. În acelaşi timp, va stimula investiţiile, va reduce decalajele de dezvoltare şi va asigura tranziţia către o mobilitate prietenoasă cu mediul.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici