Ministru optimist: economia României va creşte mai mult decât prognoza în 2023

Adrian Câciu, ministrul finanţelor, a spus, în cadrul unei conferinţe organizate de revista britanică The Economist, că economia României va creşte peste prognoza actuală. În acest moment, prognoza guvernului este de creştere economică de 2,8% în 2023.

125 afișări
Imaginea articolului Ministru optimist: economia României va creşte mai mult decât prognoza în 2023

Ministru optimist: economia României va creşte mai mult decât prognoza în 2023

„Rezultatul economic va fi mai bun decât cel prognozat (în 2023 – n. red.). Eu cred că prognozele de la jumătatea anului vor fi mai bune decât sunt acum”, a spus ministrul, potrivit Ziarului Financiar.

De asemenea, Câciu a mai spus că inflaţia va scădea în 2023: „Din perspectiva inflaţiei, este anul în care inflaţia intră pe un tren descrescător în Europa şi România, dar rănile rămân. Nu putem răsufla uşuraţi când avem indicatori în scădere, dacă nu ai toate rănile vindecate”.

Ce a mai spus Adrian Câciu la conferinţa „Romanian Business & Investment Roundtable” a revistei The Economist:

„Economia s-a dovedit rezilientă. Europa a reuşit să evite recesiunea. România a reuşit una dintre cele mai mari creşteri din Europa. 2023 este mai stabil, pentru că la fel cum a fost a două etapă a pandemiei, când ştiam cu ce ne confruntăm, şi în acest an ştim”.

„Avem stabilitate politică şi suntem un furnizor de securitate. Stabilitatea politică este resortul la care se uită investitorii în 2023. Beneficiază de ancore puternice din perspectiva financiară, având un volum de fonduri europene istoric”.

„În parte a anului ne-am axat pe reducerea deficitului public, pentru a asigura spaţiu investiţiilor, pe creşterea cheltuielilor publice şi ducerea acestor investiţii într-o implementare accelerată”.

„S-au făcut o serie de paşi, nu suficienţi, din punctul meu de vedere 2023 este crucial pentru investiţii. Din perspectiva bugetară ei există, dar trebuie să existe şi capacitatea administrativă şi parteneriatul cu companiile care realizează aceste investiţii”.

„Ne menţinem orientarea de a adera la zona euro în 2029. Dacă planul se implementează, putem grăbi această accedere mai devreme de 2029”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici