Ministrul britanic de Finanţe: Criza din zona euro "omoară" redresarea economiei Marii Britanii

Criza datoriilor suverane din zona euro "omoară" redresarea economică a Marii Britanii, a afirmat ministrul britanic de Finanţe, George Osborne.

185 afișări
Imaginea articolului Ministrul britanic de Finanţe: Criza din zona euro "omoară" redresarea economiei Marii Britanii

George Osbourne (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Osborne a arătat că zona euro "se apropie de momentul adevărului", iar deciziile care vor fi luate în lunile următoare vor determina viitorul uniunii monetare în următorul deceniu, informează CNBC.

"Redresarea noastră, confruntată deja cu factori adverşi, de la preţul mare al petrolului la povara datoriilor moştenită din anii de boom economic, este omorâtă de criza care ne stă în prag", a declarat Osborne pentru Sunday Telegraph.

Liderii europeni nu au reuşit să ţină sub control criza datoriilor declanşată în Grecia la sfârşitul lui 2009. Grecia, Irlanda şi Portugalia beneficiază de fonduri de salvare cumulate în valoare de 386 miliarde de euro, din partea UE şi FMI.

Spania a cerut sâmbătă, oficial, un ajutor financiar european pentru recapitalizarea şi restructurarea sectroului bancar, iar miniştrii de Finanţe din zona euro au convenit să îi acorde fonduri de până la 100 de miliarde de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici