Ministrul de Finanţe al Marii Britanii: Economia britanică iese de la terapie intensivă

Economia britanică iese de la "terapie intensivă", se arată într-un discurs pregătit de ministrul de Finanţe al Marii Britanii, George Osborne, pentru un eveniment care va avea loc miercuri şi obţinut de presă.

425 afișări
Imaginea articolului Ministrul de Finanţe al Marii Britanii: Economia britanică iese de la terapie intensivă

Ministrul de Finanţe al Marii Britanii: Economia britanică iese de la terapie intensivă (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Ministrul va prezenta miercuri o evaluare a finanţelor guvernului şi informaţii despre planuri pentru reducerea cheltuielilor cu 11,5 miliarde de lire sterline (13,5 miliarde de euro).

De asemenea, ministrul va anunţa o strategie privind utilizarea fondurilor economisite prin reducerile de cheltuieli pentru investiţii în educaţie, cercetare, drumuri şi căi ferate, care să susţină "revenirea Marii Britanii în prima ligă economică".

"Marea Britanie trece de la faza de salvare la cea de recuperare. Economia iese de la terapie intensivă, dar trebuie să consolidăm această recuperare", se arată în discurs.

Osborne s-a confruntat în ultima perioadă cu presiuni pentru creşterea investiţiilor care să susţină creşterea economică şi urmează să prezinte miercuri detalii ale "unui plan de infrastructură pe termen lung".

"Economisim bani de la ajutoare sociale şi de unde se face risipă pentru a investi în drumuri, căi ferate şi educaţie, care vor ajuta economia în viitor", potrivit sursei citate.

Marea Britanie a înregistrat în mai împrumuturi nete de 8,8 miliarde de lire sterline (10,3 miliarde de euro), mai puţin decât anticipau analiştii, au arătat date publicate recent de biroul de statistică de la Londra.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici