Ministrul de Finanţe, despre majorarea pensiilor: vă spun cu siguranţă că legea va fi aplicată

Ministrul de Finanţe, Adrian Câciu, a vorbit despre majorarea pensiilor de la 1 ianuarie 2023 anunţând că legea va fi aplicată.

2142 afișări
Imaginea articolului Ministrul de Finanţe, despre majorarea pensiilor: vă spun cu siguranţă că legea va fi aplicată

Ministrul de Finanţe, despre majorarea pensiilor: vă spun cu siguranţă că legea va fi aplicată

Conform legii, inflaţia din 2021 ar trebuie să reprezinte modelul la care să se raporteze cei care calculează majorarea pensiilor.

Totuşi, pensiile ar putea fi majorate peste indicele de 5,1%, susţin guvernanţii. Creşterea va fi peste acest prag „în funcţie de spaţiul fiscal pe care îl avem”, a spus ministrul Finanţelor.

„Prognoza de toamnă ne va arăta cum stam în 2023... rămâne să stabilim ce avem în plus”, a mai spus Adrian Câciu.

El a refuzat să comenteze zvonurile privind o creştere cu 11% a pensiilor.

Este posibil, dar scopul este creştem puterea de cumpărare fără a afecta bugetul, a precizat ministrul Câciu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici