Ministrul de Interne al Germaniei: Grecia are şanse mai mari să-şi revină în afara zonei euro

Ministrul de interne al Germaniei, Hans-Peter Friedrich, este primul membru al cabinetului condus de cancelarul Angela Merkel care cere public ieşirea Greciei din zona euro.

526 afișări
Imaginea articolului Ministrul de Interne al Germaniei: Grecia are şanse mai mari să-şi revină în afara zonei euro

Ministrul de Interne al Germaniei: Grecia are şanse mai mari să-şi revină în afara zonei euro (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Conservatorul Friedrich, unul dintre liderii partidului CSU, care formează coaliţia de guvernare alături de formaţiunea condusă de Merkel, CDU, a declarat într-un interviu pentru revista Der Spiegel că Grecia are şanse mai mari să-şi revină din punct de vedere financiar în afara zonei euro.

Partidul CSU şi preşedintele formaţiunii, premierul Bavariei Horst Seehofer, au adoptat demult această poziţie, însă Friedrich este primul ministru al Guvernului Merkel care vorbeşte deschis despre plecarea Greciei din zona euro.

Merkel a arătat în mai multe rânduri că se opune acestei idei.

"Şansele Greciei de a se regenera şi de a deveni mai competitivă sunt cu siguranţă mai mari în afara uniunii monetare decât dacă rămâne în zona euro. Nu spun că Grecia ar trebui exclusă, ci că ar trebui create stimulente cărora să nu le poată spune «nu»", a arătat ministrul de interne.

Miniştrii Finanţelor din zona euro au aprobat marţi cel de-al doilea acord de finanţare externă a Greciei, de 130 miliarde euro.

Ministrul german al Finanţelor, Wolfgang Schaeuble, a declarat duminică că se aşteaptă ca Bundestagul să avizeze luni acordul.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici