Ministrul Delegat pentru IMM, Florin Jianu, participă la conferinţa "Mediafax Talks about SME's"

Ministrul Delegat pentru IMM-uri şi Turism, Florin Nicolae Jianu, va participa la conferinţa "Mediafax Talks about SME’s" - ediţia a IX-a, care va avea loc joi, 20 noiembrie, începând cu ora 09.00, în Bucureşti, la hotelul Crowne Plaza, sala Crown Ballroom.

118 afișări
Imaginea articolului Ministrul Delegat pentru IMM, Florin Jianu, participă la conferinţa "Mediafax Talks about SME's"

Ministrul Delegat pentru IMM, Florin Jianu, participă la conferinţa "Mediafax Talks about SME's"

La conferinţa organizată de Agenţia de presă Mediafax alături de ministrul Florin JIANU vor fi prezenţi ca lectori Alin MITRICĂ - Secretar de Stat, Ministerul Fondurilor Europene; Bogdan NEACŞU – Vicepreşedinte, Volksbank; Romulus ANDREI – Director Divizie Finanţări Structurate, Volksbank; Florin DĂNESCU – Preşedinte Executiv al Asociaţiei Române a Băncilor şi Cristian PÂRVAN – Secretar General, Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România.

Ajunsă deja la a noua ediţie, conferinţa "Mediafax Talks about SME’s" a devenit forumul tradiţional interactiv în care reprezentanţii IMM-urilor şi ai asociaţiilor oamenilor de afaceri intră în dialog cu miniştri, responsabili ai instituţiilor publice, bancheri şi consultanţi pentru a identifica soluţii la problemele cu care se confruntă IMM-urile.

Tema principală a acestei ediţii o reprezintă implementarea Strategiei guvernamentale pentru dezvoltarea sectorului întreprinderilor mici şi mijlocii şi îmbunătăţirea mediului de afaceri din România - Orizont 2020. Strategia guvernamentală pentru dezvoltarea sectorului IMM-urilor până în 2020, aprobată de Guvern în 7 octombrie, prevede creşterea numărului de astfel de întreprinderi active de la 474.000, câte erau înregistrate la finele anului trecut, la 670.000 firme, cu o creştere şi a numărului de angajaţi de la 2,6 milioane la 3,2 milioane.

Alte teme care vor fi discutate alături de lectorii, participanţii şi reprezentanţii presei prezenţi în sală vizează programele naţionale pentru IMM-uri din 2014 şi proiectele pentru 2015, programul naţional „Start Up România”, proiectul de lege privind stimularea investitorilor individuali, incubatoarele de afaceri, programe educaţionale de antreprenoriat, fonduri europene pentru IMM-uri şi modalităţi de creştere a absorbţiei acestora, rolul băncilor în accesarea fondurilor europene pentru IMM-uri, schimbările care vor interveni începand cu 2015 în privinţa creditarea IMM-urilor şi necesitatea unei bănci speciale pentru IMM-uri, proiectul privind mediatorul de credite, stimularea IMM-urilor din zonele turistice prin reducerea impozitului pe profit şi a contribuţiilor sociale ale hotelierilor, dar şi măsuri fiscale atât pentru infiinţarea, cât şi pentru dezvoltarea IMM-urilor, noi tehnologii informatice, sfaturile consultanţilor pentru IMM-uri şi soluţii ale mediului de afaceri pentru dezvoltarea acestui sector.

Conferinţa va fi moderată de Cristian DIMITRIU, Director Editorial Mediafax.

Conferinţa este organizată de agenţia Mediafax, în parteneriat cu Asociaţia Română a Băncilor şi are ca partener Volksbank.

Mai multe detalii, agenda evenimentului "Mediafax Talks about SME’s" - ediţia a IX-a şi înscrierile pentru participare le puteţi găsi pe website-ul: http://www.mediafaxtalks.ro/category/smes-9

Conferinţa va reuni circa 150 de participanţi, având structura următoare: reprezentanţi ai Guvernului - Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, administraţie locală - primării şi consilii judeţene; reprezentanţi ai asociaţiilor IMM-urilor; membri ai Asociaţiei Oamenilor de Afaceri; membri ai ANEIR; reprezentanţi ai băncilor din România; reprezentanţi ai IMM-urilor din Bucureşti, dar şi din alte regiuni ale ţării; IFN-uri, ONG-uri, avocaţi, consultanţi; reprezentanţi ai companiilor care oferă soluţii IT pentru IMM-uri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici