Ministrul Energiei, săgeţi la adresa ANRE: trebuia să verifice dacă softurile au fost actualizate

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a criticat Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) în urma crizei facturilor uriaşe la energie electrică şi gaze. Trebuia să se implice, să verifice daca softurile au fost actualizate, a spus Popescu.

570 afișări
Imaginea articolului Ministrul Energiei, săgeţi la adresa ANRE: trebuia să verifice dacă softurile au fost actualizate

Ministrul Energiei, săgeţi la adresa ANRE: trebuia să verifice dacă softurile au fost actualizate

Declaraţiile au fost făcute miercuri seara la televiziunea naţională.

„După părerea mea ANRE trebuia să se implice, să verifice daca softurile au fost actualizate şi să le explice companiilor că nu pot emite facturi dacă nu au softuri actualizate”, a declarat Virgil Popescu, la TVR.

Ministrul Energiei susţine că nu este prima dată când ANRE are „turbulenţe” dând exemplul migrării clienţilor şi piaţa Spot.

„ANRE nu dă socoteală Guvernului, este o instituţie independentă... Trebuie să vorbim despre rolul fiecărei instituţii... Dacă vor să fie independenţi, fiecare să-şi facă treaba, trebuie să avem o discuţie”, a adăugat Popescu.

O poziţie asemănătoare a adoptat şi preşedintele PNL, Florin Cîţu. Liderul PNL a spus că aşteaptă raportul ANRE din acest an pentru a vedea cum a acţionat instituţia în timpul scandalului facturilor. Dacă nu şi-a făcut treaba, conducerea trebuie să plece, consideră Cîţu.

„Dacă un raport de activitate nu este aprobat în Parlament, conducerea zboară şi atunci trebuie să fim atenţi. Eu aştept acest raport de activitate pe care trebuie să ne uităm foarte, foarte atent. Vedem dacă ANRE şi-a făcut treaba”, a explicat Florin Cîţu.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici