Ministrul Energiei spune că nu va cere 90% din profiturile Romgaz şi Nuclearelectrica

  • Guvernul nu va solicita Romgaz şi Nuclearelectrica să repartizeze 90% din profiturile pe 2020, spune ministrul Energiei, Virgil Popescu.
  • Ministrul Energiei spune că cele două companii au nevoie de investiţii în perioada următoare.
  • În cazul Transgaz şi Transelectrica, Secretariatul General a cerut 90% din profit.
159 afișări
Imaginea articolului Ministrul Energiei spune că nu va cere 90% din profiturile Romgaz şi Nuclearelectrica

Ministrul Energiei spune că nu va cere 90% din profiturile Romgaz şi Nuclearelectrica

„După o discuţie cu premierul şi ministrul finanţelor, am convenit să acordăm o derogare acestor două companii (Romgaz şi Nuclearelectrica – n.red)”, spune Virgil Popescu într-un interviu acordat Bloomberg, citat de Ziarul Financiar.

Romgaz este în discuţii cu Exxon pentru a cumpăra participaţia companiei americane într-un proiect de gaze offshore din Marea Neagră, în timp ce singurul producător de energie nucleară din România trebuie să modernizeze un reactor şi să construiască alte două noi.

Cât despre legea care îngheaţă listările companiilor de stat până în august 2022, ministrul spune că Guvernul va renunţa la această lege până în iulie după ce un proiect de lege din luna februarie s-a blocat în Parlament.

„Voinţa politică este şi ne vom îndeplini promisiunile, dar procedura parlamentară trebuie respectată”, spune Popescu. ​

CITEŞTE AICI: Transgaz: statul cere 90% din profituri ca divident. Ce efect ar putea avea anunţul asupra altor companii de stat

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici