Ministrul Finanţelor Publice, despre majorarea salariilor: Puneţi rezultatul împărţirii unui buget la 12, într-o lună

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a dat, sâmbătă dimineaţa, într-o emisiune, o explicaţie care contrazice matematica, când a susţinut că există bani ca salariile unor bugetari să fie majorate de la 1 ianuarie 2019.

290 afișări
Imaginea articolului Ministrul Finanţelor Publice, despre majorarea salariilor: Puneţi rezultatul împărţirii unui buget la 12, într-o lună

Ministrul Finanţelor Publice, despre majorarea salariilor: Puneţi rezultatul împărţirii unui buget la 12, într-o lună

Vorbind despre buget, care nu este încă adoptat, Eugen Teodorovici a dat precizat faptul că toate cheltuielile sunt prevăzute şi nu există probleme cu plăţile.

În acest sens, oficialul de la Finanţe a dat drept exemplu salariilor majorare ale unor bugetari - cu o pătrime din diferenţa de la finele 2022, comparativ cu finele 2018 -, iar majorarea se aplică de la 1 ianuarie 2019.

„Ele se vor acorda. Nu este niciun fel de risc. Niciun fel de problemă. Până la aprobarea bugetului pe 2019 funcţionăm cu această 12-zecime din bugetul aferent 2018. Cu alte cuvinte, nu este niciun fel de problemă de finanţare, pentru că pot pune acea fracţie din 2018 şi poate fi cheltuită încă din prima lună a lui 2019. Nu va fi niciun fel de blocaj”, a explicat Teodorovici.

Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din România (CNIMMR), prenzent în emisiune, l-a contrazis pe ministrul Finanţelor, susţinând că cel din urmă nu ştie aritmetică.

„1 pe 12 dintr-un buget în care nu erau prevăzute măririle, nu poţi să incluzi şi aceste lucruri. Este o chestie banală de aritmetică”, a afirmat Jianu, în aceeaşi emisiune.

Ministrul Finanţelor i-a replicat că nu înţelege motivarea.

„1 pe 12 dintr-un buget anterior, în momentul în care măreşti nişte lucruri, nu prea dă la fel”, a revenit Jianu.

„Ia puneţi rezultatul împărţirii unui buget la 12, într-o singură lună şi vedeţi dacă vă va ajunge cheltuiala. Cred că este suficientă. Nu?”, i-a replicat Teodorovici.

„Încă o dată, aritmetica nu prea arată aşa, dar poate ştiţi dumneavoastră mai bine, mai multă matematică decât noi”, i-a răspuns Jianu.

„Nu poate. Sigur. Alte lucruri despre buget. Ce doriţi să vă mai spun?”, a încheiat Teodorovici.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici