Ministrul german al Muncii, despre inteligenţa artificială: Va crea mai multe joburi decât cele pe care le va distruge

Inteligenţa artificială este unul dintre subiectele cele mai intens discutate în ultima perioadă, iar una dintre principalele temeri este impactul pe care AI l-ar putea avea asupra locurilor de muncă. Odată cu automatizare mulţi se tem că o parte semnificativă din locurile actuale de muncă ar putea dispărea. Totuşi, ministrului german al muncii, spune că aceste temeri nu sunt fondate, deoarece în viziunea sa "inteligenţa artificială va crea mai multe locuri de muncă decât cele pe care le va distruge"

2323 afișări
Imaginea articolului Ministrul german al Muncii, despre inteligenţa artificială: Va crea mai multe joburi decât cele pe care le va distruge

Ministrul german al Muncii, despre inteligenţa artificială: Va crea mai multe joburi decât cele pe care le va distruge

Ministrul german al Muncii, Hubertus Heil, spune că inteligenţa artificială va schimba toate locurile de muncă pe termen lung, dar el nu este îngrijorat de acest lucru: "Nu vom rămâne fără locuri de muncă nici în viitor".

Hubertus Heil, a declarat că crede că inteligenţa artificială va crea mai multe locuri de muncă decât cele pe care le va distruge, contribuind totodată la reducerea deficitului de forţă de muncă.

"Conform cu tot ceea ce ştim şi putem observa, noi, ca societate, nu vom rămâne fără locuri de muncă în viitor", a declarat pentru ziarul german Tagesspiegel, Hubertus Heil.

De asemenea, el a spus că nu susţine interdicţiile privind Chat-GPT şi alte chat bot-uri, dar a adăugat că oamenii trebuie să înţeleagă datele pe care sunt antrenate instrumentele de inteligenţă artificială.

"Acest lucru nu numai că previne teoriile conspiraţiei, ci şi împiedică sistemele să producă rezultate nedorite", a spus Heil.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici