Ministrul pentru Societatea Informaţională: Prin ghiseul.ro s-au plătit în cinci ani taxe şi impozite de 48 milioane de lei, o sumă ridicolă

Persoanele fizice şi persoanele fizice autorizate au plătit taxe şi impozite în valoare de 48 de milioane de lei în ultimii cinci ani prin intermediul platformei ghiseul.ro, o sumă "ridicol de mică", potrivit ministrului pentru Societatea Informaţională, Marius Raul Bostan.

314 afișări
Imaginea articolului Ministrul pentru Societatea Informaţională: Prin ghiseul.ro s-au plătit în cinci ani taxe şi impozite de 48 milioane de lei, o sumă ridicolă

Bostan: Prin ghiseul.ro s-au plătit în cinci ani taxe şi impozite de 48 mil. lei, o sumă ridicolă (Imagine: Shutterstock)

"Ghiseul.ro e singurul site care a mişcat în mod real interfaţa la nivel naţional. O platformă care a costat foarte puţin, câteva zeci de mii de euro. Acest site funcţionează şi are funcţionalităţi. În prezent, sunt acceptate plăţi cu cardul în 172 de primării, ceea ce e mare lucru. Am înţeles că în 2015 s-au dublat încasările prin ghiseul.ro. În ultimii cinci ani, românii au plătit prin ghiseul.ro 48 de milioane de lei taxe şi impozite. E o sumă ridicolă, e o sumă mică", a declarat, joi, Bostan, cu ocazia aniversării a 20 de ani a pieţei cardurilor, organizată de Visa şi Ziarul Financiar.

Bostan a declarat că ministerul pe care îl conduce va încerca să extindă platforma ghiseul.ro, astfel încât şi persoanele juridice să poată achita impozitele prin intermediul acestui site.

"O să încercăm anul acesta să extindem platforma, să îl modificăm. Deja Ministerul de Finanţe are o fişă de proiect, printr-un program european. Sper ca să fie acceptată şi să semneze contractul până la sfârşitul anului. Vrem să extindem platforma şi la persoanele juridice, ea funcţionând doar pentru persoane fizice şi persoane fizice autorizate. Această platformă o să o interconectăm cu cea a Ministerului de Finanţe şi o să fie un singur punct de contact, în care să fie toate alternativele. Cred că vom debloca lucrurile care nu au mers atât de bine în perioada care s-a scurs, fără să dau vina pe vechea moştenire", a completat Bostan.

El a precizat că ministerul are un buget mic pentru 2016.

"Am analizat bugetul ministerului. Deci, bugetul e mai mic decât al unei primării de comune bogate. (...) Ce pot eu să fac e în jur de 15 milioane de lei. Deşi pare mare, am fixat o prioritate, cyber crime, pentru că e nevoie urgent pentru ridicarea unor capabilităţi", a subliniat Bostan.

Un proiect important pentru minister în 2016 îl reprezintă lupta împotriva atacurilor cibernetice, susţine ministrul.

"Cyber crime şi cyber security sunt în atenţia noastră, pentru că asta poate afecta încredere în plăţi. Îmi doresc să nu fie nevoie să facem faţă pe această zonă, dar trebuie să ne gândim la asta. Tehnologia este inertă şi trebuie să avem mare grijă. E foarte important cum o să o folosim. Dezvoltarea tehnologică fără principii şi valori solide poate provoca şi lucruri de care să ne fie ruşine mai târziu. Nu putem face mare lucru fără oamenii şi companiile cu responsabilitate", a afirmat Bostan.

El a arătat că ministerul are personal insuficient, susţinând că doar un şofer este angajat în prezent.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici