Ministrul rus al energiei crede că petrolul va ajunge în 2021 la 55 de dolari barilul/ „Viitoarea redresare va fi mult mai lentă”

Ministrul rus al energiei, Alexander Novak, a anticipat o redresare modestă a preţului petrolului în 2021, pe baza unei cererii reduse şi a modificărilor induse de pandemie în comportamentul companiilor şi al oamenilor, relatează CNBC.

427 afișări
Imaginea articolului Ministrul rus al energiei crede că petrolul va ajunge în 2021 la 55 de dolari barilul/ „Viitoarea redresare va fi mult mai lentă”

Ministrul rus al energiei crede că petrolul va ajunge în 2021 la 55 de dolari barilul/ „Viitoarea redresare va fi mult mai lentă”

„Prognoza mea pentru 2021 este puţin mai modestă decât cea a Goldman Sachs. Prevăd intervalul de 50 - 55 dolari pe baril, ca preţ mediu pentru anul viitor. Dar ne putem aştepta la volatilitate pe piaţă”, a declarat ministrul vineri la CNBC.

Goldman Sachs a publicat săptămâna trecută o notă care prevedea că titeiul Brent va urca la 65 dolari pe baril până în al treilea trimestru al anului viitor.

„Viitoarea redresare va fi mult mai lentă”, a susţinut Novak, „nu va fi tendinţa rapidă pe care am observat-o în primele luni. În principal, asta datorită transformării generale şi schimbărilor în bilanţul energetic şi în comportamentul consumatorilor, în primul rând.”

Ministrul a remarcat scăderea călătoriilor de afaceri şi trecerea la conferinţe digitale, lucrul de acasă, toate acestea reducând călătoriile şi, prin urmare, cererea de petrol.

„Acest lucru transformă în mod clar echilibrul energetic şi va avea un impact asupra recuperării cererii”, a spus el. „Am dori să producem mai mult pentru a sprijini redresarea economică, dar suntem constrânşi de cererea limitată. Şi rata creşterii sale este, de asemenea, limitată.”

Novak a adăugat că „ponderea în creştere a surselor de energie non-carbon” în mixul energetic va contribui, de asemenea, la o recuperare mai lentă a petrolului pe termen lung.

Preţurile petrolului au scăzut cu mai mult de 3% vineri, Brent ajungînd la 42,67 dolari pe baril, sub presiunea burselor în scădere şi a temerilor legate de cerere, din cauza redresării economice lente. Scăderea preţurilor vine, de asemenea, în urma cererii interne mai mici de benzină şi a rapoartelor care arată că avansul locurilor de muncă din SUA a încetinit în august, pe măsură ce fondurile de asistenţă guvernamentală s-au redus.

„Un scenariu este că scăderea anuală a cererii va fi de aproximativ 9-10 milioane de barili pe zi", a spus Novak. „Cred că acest lucru se apropie de starea reală a lucrurilor şi aş fi înclinat să fiu de acord cu aceste cifre.”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici