Mircea Lucescu şi-a închis agenţia de turism

Agenţia de turism Neli Voyages, care aparţinea familiei antrenorului de fotbal Mircea Lucescu şi funcţiona din anul 1998, a fost dizolvată recent, din cauza pierderilor înregistrate în ultimii ani.

21 afișări
Imaginea articolului Mircea Lucescu şi-a închis agenţia de turism

Mircea Lucescu şi-a închis agenţia de turism (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Toate activele rămase după plata creditorilor vor intra în posesia acţionarilor, se arată într-un anunţ al firmei.

Surse din cadrul foştilor angajaţi ai firmei au declarat pentru MEDIAFAX că acţionarii au decis să închidă din cauza pierderilor pe care aceasta le-a înregistrat în ultimii ani.

"Din 2007, firma a intrat pe pierderi, iar acestea erau acoperite de acţionari, care aduceau bani de acasă. Din acest motiv, familia Lucescu a decis să renunţe la această activitate", au spus sursele citate.

Potrivit datelor disponibile pe pagina de internet a Ministerului Finanţelor, Neli Voyages a înregistrat în anul 2006 o cifră de afaceri de 4,38 milioane de lei şi un profit net de 16.465 lei, pentru ca un an mai târziu afacerile să scadă la 3,5 milioane de lei şi firma să înregistreze pierderi de 138.000 de lei.

În anul 2008, cifra de afaceri a scăzut de aproape 100 ori, la circa 40.000 de lei, iar pierderile s-au cifrat la 26.653 lei.

Mircea Lucescu deţine 73,89% din acţiunile Neli Voyages, Răzvan Lucescu are o participaţie de 13,48%, iar soţiile celor doi împart restul acţiunilor, împreună cu o altă persoană fizică.

Nici Mircea Lucescu şi nici Răzvan Lucescu nu au putut fi contactaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici