Modelul Duster cu cutie automată ar putea fi lansat în Israel

Dacia ar putea lansa în Israel modelul Duster echipat cu cutie automată, unde beneficiază de o cerere mare, europenii fiind deocamdată "sceptici" faţă de această variantă, potrivit preşedintelului Consiliului de Administraţie al Dacia, Jacques Chauvet.

136 afișări
Imaginea articolului Modelul Duster cu cutie automată ar putea fi lansat în Israel

Duster a fost prezentat pentru prima oară pe 2 martie la salonul auto de la Geneva

"E într-adevăr solicitată (cutia automată - n.r.) pe anumite pieţe. Există pieţe care au nevoie de acest lucru. Probabil că în Israel îl vom lansa (modelul Duster cu cutie automată - n.r.). Deocamdată europenii sunt puţini sceptici vis-à-vis de cutia automată", a spus Chauvet.

Totuşi, el a ţinut să precizeze că, dacă şi în Europa va fi o cerere generalizată pentru această variantă, Dacia ar putea lua în considerare şi producţia la un nivel mai extins.

"Avem tehnica, ştim să facem acest lucru, iar dacă în Europa se va generaliza cererea pentru cutiile automate, probabil că şi noi vom produce", a adăugat Chauvet.

Întrebat când va apărea şi varianta Duster echipată cu climatizare automată, Chauvet a răspuns că acest lucru "nu este la ordinea zilei".

În România, Dacia Duster poate fi achiziţionată de la un preţ începând de la 10.500 de euro pentru varianta 4X2. Pentru versiunea Laureate, 4X4, cu un motor diesel de 1,5 litri şi 110 cai putere, preţul ajunge la 15.600 de euro.

Potrivit reprezentanţilor Dacia, până în prezent, 90% din clienţi au optat pentru versiunea Laureate, 60% au optat pentru motorizări diesel, peste 40% au optat pentru ESP şi Pack Look, iar peste 60% dintre clienţi au optat pentru versiunea 4X4.

Duster a fost prezentat pentru prima oară pe 2 martie la salonul auto de la Geneva.

Modelul va fi lansat în primăvara acestui an în Europa, Turcia, Africa şi Magreb (Tunisia, Algeria, Maroc, Egipt, Libia şi Mauritania), iar din iunie va fi disponibil, sub marca Renault, şi în Ucraina, Orientul Mijlociu (Iordania, Siria, Liban, Egipt) şi unele ţări din Africa.

Uzina de la Mioveni va produce vehicule destinate tuturor acestor pieţe, atât sub marca Dacia, cât şi Renault.

Pentru dezvoltarea şi industrializarea la Mioveni a proiectului Duster, inclusiv pentru noua cutie de viteză (TL8 cutie mecanică 4x4, 6 viteze) şi pentru toate motorizările Euro 4 şi Euro 5 care urmează să fie lansate, Dacia a investit 290 milioane de euro.

Începând din 2004, modelele Dacia au fost vândute în peste 1,2 milioane de exemplare, fiind reprezentate în prezent în peste 80 de ţări.

Corespondenţă de trimisul MEDIAFAX în Maroc, Marius Radu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici