Moneda euro atinge un nou maxim istoric. „Pragul de 5 lei pentru un euro probabil va fi atins în mai puţin de o lună, dacă vom continua la fel”

  • Cursul euro, în raport cu leul atinge un nou maxim istoric de 4,8722 de lei
  • Ultimul maxim istoric a fost înregistrat ieri, de 4,8641 de lei
  • Analiştii preconizează o creştere a euro de până la 5 lei, în câteva luni
4365 afișări
Imaginea articolului Moneda euro atinge un nou maxim istoric. „Pragul de 5 lei pentru un euro probabil va fi atins în mai puţin de o lună, dacă vom continua la fel”

Moneda euro atinge un nou maxim istoric

Leul pierde din nou teren în faţa euro, care a înregistrat astăzi valoarea maximă de 4,8722 de lei. Ultimul maxim istoric înregistrat a fost chiar ieri, când euro a depăşit în premieră 4,86 de lei.

Te afectează şi pe tine pentru că plăteşti în euro facturi, chirii şi rate. Dacă nu plăteşti chirie şi vrei să îţi cumperi o locuinţă, tot în euro vei achita. De asemenea, va creşte şi preţul produselor importate. Analistul Claudiu Vuţă îţi spune cum va afecta.

Claudiu Vuţă, analist economic: Per total o să pierdem toţi, dar în primul rând vor fi afectaţi cei care au de efectuat plăţi către bănci în euro. În momentul în care leul se devalorizează vor fi afectaţi în primul rând angajaţii, cei care muncesc, cei care produc PIB în această ţară. În prezent, se vorbeşte de pragul de 5 lei pentru un euro, probabil va fi atins în mai puţin de o lună dacă vom continua la fel.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici