Moneda naţională se stabilizează: Cursul BNR, în scădere - 4,2710 lei/euro

Moneda naţională a fost stabilă în prima parte a sesiunii interbancare de vineri, cotaţiile oscilând aproape de 4,27 lei/euro, astfel că Banca Naţională a României (BNR) a publicat un curs de referinţă cu 2,3 bani mai redus, de 4,2710 lei/euro.

248 afișări
Imaginea articolului Moneda naţională se stabilizează: Cursul BNR, în scădere - 4,2710 lei/euro

Moneda naţională se stabilizează: Cursul BNR, în scădere - 4,2710 lei/euro (Imagine: Shutterstock)

Banca centrală a anunţat joi o paritate de 4,2940 lei/euro, reprezentând maximul anului, în urma deprecierii accentuate a leului de la începutul sesiunii.

În raport cu moneda americană, cursul BNR a coborât cu 2,1 bani, de la 3,1127 lei/dolar la 3,0917 lei/dolar. Rata de schimb pentru francul elveţian este cu 1,64 bani mai mică, de la 3,5565 lei/franc la 3,5401 lei/franc.

În debut, schimburile se perfectau la 4,2650 - 4,2685 lei/euro, nivel similar cu cel de la închiderea şedinţei precedente.

Ulterior, cursul a urcat uşor, până la 4,2700 - 4,2720 lei/euro, în linie cu valutele din regiune, care afişau de asemenea corecţii uşoare. Până la jumătatea zilei, cotaţiile au stat aproape de 4,27 lei/euro.

Potrivit dealerilor, sentimentul rămâne pozitiv pe pieţele financiare, investitorii sperând că miniştrii europeni ai Finanţelor ar putea anunţa o măsură importantă de combatere a crizei.

Totodată, spre finalul sesiunii jucătorii vor urmări anunţul privind evoluţia indicatorului de încredere a consumatorilor din SUA, iar dacă rezultate vor fi pozitive, apetitul la risc al jucătorilor ar putea creşte.

Optimismul de pe pieţele internaţionale a redus tensiunea şi pe piaţa monetară locală, astfel că dobânzile practicate dimineaţă de băncile comerciale pentru sumele plasate pe termen de o zi au coborât la 4,55% - 5,05%, de la 4,81 - 5,31% joi. În acelaşi timp, randamentele la o săptămână au rămas la 4,95 - 5,45%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici