Moody’s şi Fitch: Companiile din Rusia pot achita datorii de 115 miliarde de dolari scadente în 12 luni

Companiile din Rusia au datorii de 115 miliarde de dolari scadente în următoarele 12 luni, dar vor avea bani să le achite chiar dacă pieţele de obligaţiuni sunt blocate din cauza crizei din Ucraina, potrivit agenţiilor de evaluare financiară Moody’s şi Fitch.

178 afișări
Imaginea articolului Moody’s şi Fitch: Companiile din Rusia pot achita datorii de 115 miliarde de dolari scadente în 12 luni

Moody’s şi Fitch: Companiile din Rusia pot achita datorii de 115 miliarde de dolari scandente în 12 luni (Imagine: Shutterstock)

În următoarele 18 luni, companiile ruseşti vor avea la dispoziţie lichidităţi şi profituri de circa 100 de miliarde de dolari, conform unei analize efectuate de Moody’s pentru 47 de companii, transmite Bloomberg.

Totodată, aproape toate cele 55 de companii evaluate de Fitch Ratings sunt bine poziţionate pentru a rezista pe o piaţă de obligaţiuni blocată pe tot parcursul acestui an.

Băncile din Rusia au la dispoziţie peste 20 de miliarde de dolari pentru împrumuturi, în condiţiile în care tensiunile din Ucraina au determinat clienţii să îşi transforme economiile din ruble în valută, potrivit ZAO Raiffeisenbank.

"Lichidităţile companiilor ruseşti, liniile de credit de la bănci şi fluxurile de capital sunt suficiente pentru ca acestea să îşi respecte obligaţiile financiare", a declarat Denis Perevezentsev, analist la Moody’s.

Din luna februarie, companiile ruseşti nu au efectuat nicio vânzare de obligaţiuni, după ce preşedintele Vladimir Putin a anexat Crimeea, iar tensiunile din estul Ucrainei s-au amplificat.

Ministerul ucrainean de Interne a anunţat că trei persoane şi-au pierdut viaţa duminică în ciocnirile din Sloviansk, din estul Ucrainei, dintre naţionaliştii proruşi şi forţele ucrainene de ordine, cele două părţi acuzându-se una pe alta.

Violenţele au amplificat scepticismul că Ucraina, Statele Unite şi Uniunea Europeană se vor putea folosi de acordul de la Geneva din 17 aprilie pentru a-l determina pe Putin să reducă tensiunile din regiune, în care acesta susţine că nu are niciun amestec.

Analiza Moody’s referitoare la companiile din Rusia depinde de neaplicarea unor noi sancţiuni occidentale împotriva Rusiei, a precizat agenţia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici