Motorola a câştigat în Germania o interdicţie privind vânzarea anumitor produse Apple

Motorola Mobility Holdings, producătorul de smartphone-uri cumpărat în acest an de Google, a obţinut în Germania o interdicţie preliminară într-un proces împotriva Apple, care ar putea rezulta în suspendrea vânzărilor de iPhone şi iPad pe cea mai mare piaţă europeană.

136 afișări
Imaginea articolului Motorola a câştigat în Germania o interdicţie privind vânzarea anumitor produse Apple

Motorola a câştigat în Germania o interdicţie privind vânzarea anumitor produse Apple (Imagine: Mediafax foto/AFP)

O instanţă din Mannheim a decis că Apple Sales International, subsidiara europeană de vânzări a companiei americane, cu sediul în Cork, Irlanda, trebuie să înceteze vânzarea şi distribuţia de produse care încalcă anumite brevete ale Motorola.

Decizia ar putea conduce la interzicerea vânzării de produse Apple care folosesc tehnologiile respective, precum iPhone 4 şi iPad 3G, potrivit analistului german Florian Mueller.

"Hotărârea vizează produsele comercializate de subsidiara europeană a Apple clienţilor germani", a afirmat Muller.

Motorola Mobility a precizat că este în negocieri cu Apple şi "a oferit companiei, din 2007, condiţii rezonabile de licenţiere" a tehnologiilor pe care le foloseşte fără drept.

Pentru a aplica decizia, Motorola Mobility trebuie să depună o garanţie de circa 100 milioane euro.

Reprezentanţii Apple au arătat că vor contesta hotărârea.

Apple are numeroase procese vizând drepturile de proprietate intelectuală în mai multe ţări, precum SUA, Germania sau Australia, cu rivali ca Samsung, HTC sau Motorola. Compania a pierdut recent în SUA un proces prin care încerca să interzică vânzarea gamei de produse Galaxy a Samsung.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici