Motorul economiei europene intră în recesiune. Germania a înregistrat cea mai mare contracţie de la criza financiară din 2008

  • Econonomia germană a suferit cea mai mare contracţie de la criza financară din 2008
  • Germania a înregistrat o scădere cu 2,2% in segementul Ianuarie- Martie, relatează New York Times.
  • Perioadă în care restricţiile erau doar în formă incipientă.
828 afișări
Imaginea articolului Motorul economiei europene intră în recesiune. Germania a înregistrat cea mai mare contracţie de la criza financiară din 2008

Motorul economiei europene a intrat în recesiune

Cifrele lansate, corelate cu revizuirea creşterii economice de la sfărşitul anului 2019 ne trasmit că economia germană a intrat în recesiune.

Guvernul din Germania spune că scăderea este cauzată cu precădere de lovitura primită de economie în luna martie când au fost impuse restricţiile. Guvernul anticipează că cifrele pe luna aprilie vor fi şi "mai rele", deoarece consumul, investiţiile şi exporturile, ce sunt motorul economiei germane, s-au aflat în cădere.

Comisia Europeană anticipează o contracţie de 7,4% a economiei UE în acest an. Cifra ar fi cea mai mare recesiune din istoria Uniunii Europene.

În ciuda relaxărilor economiştii spun că atât Germania cât şi celălalte state afectate vor suferi scăderi ale economiei în următoarele luni sau ani chiar dacă virusul ar dispărea.

Lucrurile vor fi rele înainte de a fi bine, a precizat economistul Varsten Brzeski.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici