Mozilla va lansa în acest an smartphone-uri cu propriul sistem de operare. Care va fi preţul telefoanelor

Mozilla va lansa mai târziu pe parcursul acestui an smartphone-uri cu propriul sistem de operare, Firefox, şi preţuri începând de la 25 de dolari în India şi Indonezia, a declarat directorul operaţional al companiei, Gong Li.

1092 afișări
Imaginea articolului Mozilla va lansa în acest an smartphone-uri cu propriul sistem de operare. Care va fi preţul telefoanelor

Mozilla va lansa în acest an smartphone-uri cu propriul sistem de operare. Care va fi preţul telefoanelor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Compania americană a colaborat cu patru producători de telefoane, inclusiv ZTE şi LG Electronics, precum şi cu cinci operatori mari, printre care Telefonica, Deutsche Telekom şi America Movil, pentru a lansa până în prezent cinci smartphone-uri cu sistem de operare Firefox în Europa şi America Latină, scrie cotidianul Wall Street Journal.

Preţurile acestora sunt, însă, de peste 60 de dolari, prea scumpe pentru majoritatea consumatorilor din India şi ţările Asiei de Sud-Est, a spus Gong, într-un interviu acordat Wall Street Journal la Mobile Asia Expo.

"Un dolar înseamnă mult pentru consumatorii din ţările cu economii emergente. Este greu să vinzi smartphone-uri mai scumpe de 50 de dolari pe acele pieţe", a spus el.

Pentru a avea acces la următorul miliard de persoane care îşi cumpără primul smartphone, Mozilla colaborează cu producătorul chinez Spreadtrum Communications pentru producţia de chipuri care să permită preţuri începând de la 25 de dolari.

"La un preţ de 25 de dolari, nu este nicio diferenţă de cost faţă de un telefon simplu. Acest preţ atractiv va motiva persoanele care au telefoane simple să treacă la smartphone-uri", a arătat Gong.

Mozilla se aşteaptă ca livrările de smartphone-uri să depăşească 10 milioane de unităţi în următoarele 12 luni, susţinute de dispozitivele cu preţuri mai mici şi de extinderea reţelei de parteneri pentru a include retaileri de elctronice şi producători locali de telefoane, precum Micromax Informatics, din India.

Compania va avea de înfruntat, însă, o concurenţă dură din partea smartphone-urilor ieftine cu sistem de operare Android, al Google, prezente deja în China şi pe alte pieţe emergente. De asemenea, ecosistemul de aplicaţii pentru Firefox nu este la fel de dezvoltat precum cele pentru Android şi iOS, avertizează analiştii.

Firefox va fi instalat pe 1% din smartphone-urile livrate în acest an şi va ajunge la 3% până în 2018, estimează analistul Neil Mawston, de la firma Strategy Analytics. În comparaţie, Android va avea în acest an o cotă de piaţă de 77%, urmat de iOS al Apple cu 16% şi Windows cu 5%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici