Mugur Isărescu: Tensiunile politice n-au cum să ajute stabilitatea financiară, bugetul e ambiţios

Tensiunile politice din ultimele zile „n-au cum să ajute stabilitatea financiară”, iar economia „îşi vede de treabă, numai să n-o punem la încercare”, a declarat marţi guvernatorul BNR Mugur Isărescu, după şedinţa de politică monetară a Consiliului de Administraţie al băncii centrale.

1423 afișări
Imaginea articolului Mugur Isărescu: Tensiunile politice n-au cum să ajute stabilitatea financiară, bugetul e ambiţios

Mugur Isărescu: Tensiunile politice n-au cum să ajute stabilitatea financiară, bugetul e ambiţios (Imagine: Marian Ilie / Mediafax Foto)

„Mi-a plăcut cum a titrat astăzi un cotidian, că economia îşi vede de treabă. Important este să n-o punem la încercare”, a spus Mugur Isărescu, întrebat despre posibila influenţă a tensiunilor politice asupra economiei.

Referindu-se la proiectul de buget, guvernatorul BNR a spus că „este ambiţios pe partea de venituri, iar pe partea de cheltuieli este mai degrabă optimist”. „Construcţia bazată pe o menţinere a deficitului sub 3% din PIB ne ajută în menţinerea stabilităţii financiare şi monetare”, a precizat Mugur Isărescu.

Consiliul de Administraţie al BNR a decis menţinerea dobânzii-cheie la 1,75% şi a rezerelor minime obligatorii la 12% în valută şi 8% în lei.

Raportul asupra inflaţiei, adoptat azi de CA al BNR, va fi prezentat pe larg într-o conferinţă de presă programată pentru data de 9 februarie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici