Mulţi români se tem de avion. Cei mai mulţi merg în vacanţe în străinătate cu maşina

Cei mai mulţi români se tem să zboare cu avionul, care ocupă locul trei în preferinţele de transport pentru vacanţele în străinătate, după maşina proprie şi autocar, a declarat marţi într-o conferinţă Cristian Pandel, proprietarul agenţiei de turism Christian Tour.

658 afișări
Imaginea articolului Mulţi români se tem de avion. Cei mai mulţi merg în vacanţe în străinătate cu maşina

Mulţi români se tem de avion. Cei mai mulţi merg în vacanţe în străinătate cu maşina (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Cei mai mulţi turişti români circulă cu maşina proprie. Pe locul doi sunt încă autocarele, iar avionul ocupă locul trei. Sunt încă foarte mulţi turişti români cărora le este teamă să zboare", a spus Pandel.

El crede că piaţa zborurilor cu avionul în interes turistic, unde România ocupă un loc codaş în Europa, va creşte în următorii ani.

Christian Tour, a doua mare agenţie de turism din România ca cifră de afaceri, după Perfect Tour, a încheiat anul trecut cu afaceri de 206 milioane de lei, în creştere cu 30% comparativ cu 2012. Firma a încheiat anult trecut cu un profit net de peste 3 milioane de lei, în creştere cu 50%.

"Nu avem niciun contract cu statul şi niciun client care să aibă mai mult de 1,5% din cifra noastră de afaceri", a afirmat Pandel.

Printre destinaţiile favorite ale celor peste 150.000 de turişti care au călătorit cu Christian Tour se numără Grecia, Turcia şi Spania. Agenţia a avut anul trecut mai mult de 1.500 de agenţii partenere şi a promovat peste 2.500 de hoteluri şi a operat 35 de zboruri charter săptămânale.

Pandel a mai spus că de anul trecut, odată cu introducerea a două zboruri charter din Cluj-Napoca şi a alte şapte din Timişoara către Grecia şi Turcia, a scăzut substanţial numărul românilor din Transilvania care pleacă în vacanţe cu zboruri din Ungaria.

"Până acum, tot Ardealul zbura de la Budapesta. Am pus la dispoziţie transport gratuit cu autocarul pentru toţi clienţii noştri din oraşele mari din Ardeal astfel încât să poată ajunge la aceste avioane", a explicat reprezentantul Christian Tour.

El a adăugat că cei mai mulţi clienţi au cumpărat vacanţe care au costat 350-400 de euro de persoană.

"Pentru anul 2014 preconizăm să atingem o cifră de afaceri de 60 de milioane de euro şi ne aşteptăm ca aproximativ 200.000 de turişti să cumpere vacanţe de la noi. Printre noutăţile anului 2014 se numără lansarea charterelor cu plecare din Bacău şi redeschiderea, pe perioada estivală, a charterelor din Iaşi, Cluj şi Timişoara către destinaţii precum insula Creta, Zakynthos, Corfu şi multe altele. De asemenea, vom începe operarea primului hotel, de patru stele, în insula Corfu", a adăugat Pandel.

El a spus că firma pe care o conduce va încerca să preia şi operarea unor hoteluri în România şi că în această industrie cea mai bună perspectivă o are sectorul balnear.

"Cea mai mare problemă este lipsa personalului calificat în turism. Copiii care vin din facultate ştiu doar teorie şi nimic practic", a mai spus Cristian Pandel.

Înfiinţată în urmă cu 17 ani, Christian Tour are acum 28 de agenţii şi 125 de angajaţi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici