Muncitorii de pe platformele maritime norvegiene, în grevă. Câţi bani ar putea pierde British Petroleum

O grevă a muncitorilor norvegieni din industria petrolieră a oprit duminică activitatea la două platforme maritime, situaţie care ar putea reduce producţia de petrol şi gaze a Norvegiei şi ar putea provoca grupului BP pierderi de 25 milioane dolari pe zi reprezentând venituri nerealizate.

283 afișări
Imaginea articolului Muncitorii de pe platformele maritime norvegiene, în grevă. Câţi bani ar putea pierde British Petroleum

Muncitorii de pe platformele maritime norvegiene, în grevă. Câţi bani ar putea pierde British Petroleum (Imagine: Cristi Cimpoes/Arhiva Mediafax Foto)

Nemulţumiţi de eşecul negocierilor cu grupul Statoil privind salariile şi pensiile, circa 700 de muncitori au declanşat greva la două platforme ale companiei, situate în apropierea unei exploatări a BP, transmite Bloomberg.

Grupul britanic a anunţat că propriul proiect ar putea fi afectat indirect, cu pierderi de 150 milioane coroane norvegiene (25 milioane de dolari) pe zi reprezentând venituri nerealizate.

Greva reprezintă prima acţiune de acest tip din 2004 în industria petrolieră maritimă norvegiană. Sindicatele şi-au propus să reducă producţia cu 165.000 barili pe zi, adică aproximativ 3,9% din volumul total de petrol şi gaze extras de Norvegia.

Acţiunea muncitorilor vizează şi cea mai mare fabrică de metanol din Europa, care va pierde 2.500 tone din producţia zilnică din cauza sistării livrărilor de gaze de la una dintre platformele maritime.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici