Mutare supriză. Tesla a depus o cerere să devină furnizor de energie electrică

  • Tesla a depus o cerere la Comisia pentru tilităţi publice din Texas pentru a vinde energie electrică către consumatorii din stat.
  • Cererea a fost depusă de o filială deţinută în totalitate de Tesla, numită Tesla Energy Ventures.
  • Mişcare ar putea fi pionul pentru intrarea companiei într-un nou domeniu de activitate cu o piaţă în plină creştere.
  • Cererea globală de energie electrică este de aşteptat să crescă cu 5% în 2021 şi 4% în 2022.
7266 afișări
Imaginea articolului Mutare supriză. Tesla a depus o cerere să devină furnizor de energie electrică

Mutare supriză: Tesla a depus o cerere să devină furnizor de energie electrică

Aplicaţia vine după ce compania a început construcţia unei baterii de mare capacitate lângă Houston, unde îşi propune să conecteze la reţea un sistem de stocare a energiei de 100 megawaţi.

Tesla a construit, de asemenea, mai multe sisteme mai mici de stocare a energiei în alte ţări şi are în plan extinderea acestora la nivel global.

Cu toate acestea, Tesla nu a funcţionat până acum ca furnizor de energie electrică către consumatori casnici. În schimb, bateriile mari construite de Tesla aveau scopul de a ajuta alte companii în generarea, stocarea şi consumul de energie.

Mişcare din Texas ar putea semnala o schimbare în startegia Tesla şi intrarea gigantului pe o nouă piaţă. Cererea de energie electică este de aşteptat să crescă semnificativ în următorii ani.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici